U četvrtak, 12. travnja, nakon jutarnje mise u crkvi bl. Miroslava Bulešića u Valbandonu kod Fažane, policijski i vojni kapelani su sa svojim biskupom mons. Jurom Bogdanom pošli na studijsko putovanje i posjet Koparskoj biskupiji u Sloveniji, te popodne župi Oprtalj.

Vjernici Petrovije, Materade i Kršeta, u Umaško-oprtaljskom dekanatu, pohodili su, u subotu Vazmene osmine, 7. travnja 2018., više zagrebačkih sakralnih destinacija.

Posjetili su baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj gdje se čuva tijelo bl. Ivana Merza te zagrebačku prvostolnicu, katedralu Uznesenja Marijina gdje su se pomolili pred tijelom  blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Obilazak Zagreba nastavili su obilaskom kapele Gospe Kamenitih Vrata na Gornjem Gradu, u starom djelu Zagreba, te hodočašće zaključili posjetom časnim sestrama u  klauzurnom samostanu Kćeri Srca Isusova u mjestu Lasinje, tridesetak kilometara od Zagreba.

Župljani Župe sv. Nikole biskupa iz Barbana, Župe sv. Mateja ap. iz Cera i Župe Bezgrešnog Začeća BDM i sv. Ivana Krstitelja iz Svetog Ivanca nad Rašom, kojima upravlja vlč. Bernard Jurjević, uoči 2. korizmene nedjelje, 24. i 25. veljače 2018., hodočastili su u Slavoniju. Destinacije njihovog korizmenog hodočašća ove su godine bili Vukovar, Đakovo i Aljmaš gdje su sudjelovali na misnom slavlju u poznatom Marijanskom svetištu Gospe od Utočišta.

Posljednji vikend u listopadu 120 vjernika iz Istre hodočastilo je u Svetište Majke Božje Lurdske – Vepric, nedaleko Makarske, u Splitsko – makarskoj nadbiskupiji, kojeg se naziva i Hrvatski Lourdes. Potom su posjetili i Split. Hodočašće je za svoje župljane organizirao vlč. mr. Bernard Jurjević, župnik Barbana, Sutivanca i Sv. Mateja – Cere, a pridruržili su im se i vjernici iz drugih župa.