Na drugom izdanju izložbe o jaslicama mogu se vidjeti jaslice napravljene od najrazličitijih materijala, pa čak i od filtera cigareta. Ove su se godine aktivirali brojni domaći izlagači pa se tako kao scenografija može vidjeti minijaturna replika galižanske crkve sv. Justa i župne crkve pulske Župe Krista Spasitelja.  

U subotu, 15. prosinca, u Galižani, u drevnoj crkvi sv. Justa, otvoreno je drugo izdanje izložbe pod nazivom „Božićni san / Sogno di Natale“. Ta je izložba plod suradnje Grada Vodnjana-Dignano, Zajednice Talijana A. Capolicchio Galižana i tršćanske udruge  „Amici del Presepio“.

Na početku programa okupljenima se prigodno obratio predsjednik Udruge „Amici del Presepio“ Giuseppe Castagnaro. On je istaknuo da od 22 izložbena primjerka jaslica 8 su realizirali lokalni autori, među kojima su i djeca Osnove škole Galižana. Naglasio je zadovoljstvo što su i ove godine mogli dio svojih ostvarenja prikazati, zajedno sa uradcima domaćih autora, upravo u Galižani. 

Udruga „Amici del Presepio“ okuplja ljubitelje jaslica. Osnovana je u Trstu, sa sjedištem u prostorijama napuštene škole Damiano Chiesa, a broji preko 70 članova. Svojim brojnim aktivnostima nastoji očuvati tradiciju jaslica i čim više promovirati izložbe, natječaje, publikacije, konferencije i druge inicijative koje se odnose na jaslice.

U glazbenom programu nastupili su: dječji zbor Župe Sv. Roka iz Galižane, Mješoviti zbor Zajednice Talijana Galižana i Mješovita vokalna grupa “Nešpula“ iz Pule.

Izložba će biti otvorena od 15.12.2018. do 06.01.2019. u crkvi Sv. Justa u Galižani, od ponedjeljka do petka 10:00-12:00 i 16:00-18:00 te subotom, nedjeljom i praznicima 10:00-13:00 i 15:00-18:00.

  

           

Najave i obavijesti

Nedjelja: 31 Svi 2020
Obavijest o Tečaju priprave za brak u mjesecu svibnju

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.