U četvrtak, 15. ožujka 2018., u Čakavskoj kući u Žminju održana je promocija knjižice „Vazmene užanici“ koja je nastala u suradnji TZ Općine Žminj i Etnografskog muzeja Istre. U knjižici se opisuju uskršnji običaji u Istri, od Uličinice do Uskrsa.

Poseban dodatak je foto recept izrade pince, ali i deset recepta od istarskih domaćica sakupljenih na manifestaciji "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće". Autorica knjige je Mirjana Margetić, glavna urednica Lenka Šajina, a za poseban izgled knjige zaslužna je Tina Erman Popović. 

Istoga dana u Čakavskoj kući u Žminju je najavljen program osmog izdanja manifestacije "Istrijanske pinci pod čerepnjom na ugnjišće" koja će se održati u selu Paladnjaki na Cvjetnicu, 25. ožujka.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.