U Kanfanaru, 16. po redu Dvigrad festival  međunarodni festival rane glazbe ove godine pod nazivom "Povratak ishodištu-vraćam se tebi Dvigrade", započeo je u subotu, 9. lipnja 2018., u kanfanarskoj župnoj crkvi sv. Silvestra.  Festival je svečano otvorila orguljašica Elena Roce koncertom "Veliča duša moja Gospodina", a na samom početku narator Robert Kurbaša pročitao je istoimeni psalam.

Na nedjeljnoj manifestaciji "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće" predstavljena je najveća pinca na svijetu, promjera 80 centimetara, visine 20 centimetara i teška 24,20 kilograma. Ispekla ju je na licu mjesta Zdenka Jakus, jedna od organizatorica ove manifestacije, a koliko je to bila dobra i atraktivna ideja pokazalo se kada su mnogi posjetitelji strpljivo čekali čak dva sata nakon što je ispečena da se ova divovska pinca malo ohladi, i zatim ju razgrabili u svega desetak minuta!

U četvrtak, 15. ožujka 2018., u Čakavskoj kući u Žminju održana je promocija knjižice „Vazmene užanici“ koja je nastala u suradnji TZ Općine Žminj i Etnografskog muzeja Istre. U knjižici se opisuju uskršnji običaji u Istri, od Uličinice do Uskrsa.

U Motovunu je u prostorijama gradske kule (iznad lapidarija) 18. studenog 2017. održan četvrti po redu Motovunski kolokvij, u organizaciji Župe Motovun, Općine Motovun i Udruge fotografa Fotovun, a naslovljen „Piae causae, socijalna pravda i dobročinstvo u Crkvi u Istri u XIX. i XX. stoljeću“.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.