U četvrtak, 13. srpnja 2017., rovinjska župa misnim slavljem u crkvi sv. Križa, na obali starogradske jezgre, obilježila 1217. obljetnicu čudesnog dolaska sarkofaga sv. Eufemije u Rovinj.

Štovanje Sv. Tome u Puli je jedan od naznačajniih duhovnih vrijednosti, tradicije i povijesti našega grada koja seže već u kasnoantičko doba kada se rimska kolonija postupno preobrazila u ranokršćansku biskupiju.

U ponedjeljak, 3. srpnja 2017., kada Porečka biskupija i Grad pula slave svog nebeskog zaštitnika sv. Tomu apostola, u podne  su na Trgu sv. Tome, kod zvonika ispred pulske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije predstavljena dva izuzetno vrijedna arheološka nalaza, dva zvona pronađena u podrumu Arheološkog muzeja Istre u sklopu radova na adaptaciji muzeja.

U srijedu, 14. lipnja 2017., u medulinskoj župnoj crkvi sv. Agneze održana je promocija zbirke i CD „Starocrkveni pučki napjevi u Medulinu“. Starocrkvene napjeve te najjužnije općine na istarskom poluotoku sakupila je autorica zbirke, izv. prof. mr. art Mirjana Grakalić s Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.