Najuspješniji među 20 ekipa u konkurenciji osnovnih škola bili su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a među 20 srednjoškolskih ekipa najbolji su bili natjecatelji iz Srednje škole Lovre Montija iz Knina.

U petak, 20. travnja, proglašenjem poretka i pobjednika u kongresnoj dvorani porečkog Hotela Pical, završeno je državno natjecanje iz vjeronauka koje je održano od 18. do 20. travnja i na kojem je sudjelovalo dvadeset ekipa u kategoriji osnovnih škola i 20 ekipa u kategoriji srednjih škola. Svaka ekipa ima 4 člana. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Kršćani na putu dijaloga".

Završeno ovogodišnje državno natjecanje iz vjeronauka.

Najuspješniji među 20 ekipa u konkurenciji osnovnih škola bili su učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića, a među srednjim školama najbolji su bili natjecatelji iz Srednje škole Lovre Montija iz Knina.

U četvrtak, 19. travnja 2018., povodom prve obljetnice smrti biskupa Antuna Bogetića, misno slavlje  u porečkoj bazilici predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša, u suslavlju s više svećenika, a na toj su misi sudjelovali i sudionici državnog natjecanja iz vjeronauka, koje se održava u Poreču od 18. do 20. travnja.

U srijedu, 18. travnja 2018. u Poreču, u Kongresnoj dvorani hotela Pical svečano je započelo ovogodišnje državno natjecanje iz vjeronauka.