Ovogodišnji adventski susret vjeroučitelja Biskupije Porečke i Pulske održan je uoči prve adventske nedjelje, 2. prosinca 2017. u Pazinskom kolegiju. Nakon molitve i uvodnog pozdrava predstojnika Katehetskog ureda vlč. Luke Pranjića, predavanje na temu Suradnja u nastavi vjeronauka održao je dr. sc. Alejandro Castillo Jimenez, ravnatelj Pazinskog kolegija - klasične gimanzije.

Iz Porečke i Pulske biskupije na susretu je sudjelovalo 12 vjeroučitelja.  

U organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održan je 22. lipnja 15. u nizu susret vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri Riječke metropolije. Susret, koji je okupio osamdesetak vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri, održan je na otoku Cresu u Creskom dekanatu na području župe Cres uključujući pripadajuće župe i mjesta Loznati, Lubenice i Valun. 
Susret je započeo gostoprimstvom domaćina u čije je ime nazočne dočekao i pozdravio creski župnik Marijan Kosić. Nakon razgledavanja znamenitosti grada Cresa uz stručno vodstvo, okupljeni su u zajedništvu dvanaestorice svećenika i krčkim biskupom Ivicom Petanjkom proslavili misu zahvalnicu za proteklu školsku godinu i sva primljena dobra, u župnoj crkvi u Cresu. U propovijedi biskup se osvrnuo na djelovanje apostola Pavla koji je svojom zauzetošću oko svakovrsnoga dobra kršćanske zajednice sam prije svega činio ono što je propovijedao te tako davao primjer revnosti u nastojanju oko obraćenja i kršćanskog odgajanja duša, na što je biskup pozvao i sve vjeroučitelje/ice i odgajatelje/ce u vjeri. Imati vjeroučiteljski poziv nije posao koji se radi samo za plaću već on mora biti znak oduševljenosti za Boga i ljude, rekao je biskup Petanjak, potičući okupljene da još bolje i više oduševljeno navještaju Evanđelje živeći svoj vjeroučiteljski poziv. 
Na kraju mise nazočnima se obratio i predstojnik Katehetskog ureda Krčke biskupije vlč. Anton Peranić koji je zahvalio creskim vjeroučiteljima i svećenicima za rado prihvaćenu i kvalitetno ostvarenu organizaciju susreta. Nakon jutarnjeg djela uslijedio je zajednički ručak i nastavak obilaska ostalih znamenitosti od čega je posebno bila zanimljiva povijest Lubenica, o čemu je govorio lubenički župnik Denis Žuškin. Nakon ovoga posebnoga mjesta sudionici su nastavili do živopisnoga Valuna, gdje je susret završio u radosnom ozračju bratskoga druženja. 

Ovogodišnje Državno natjecanje iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada učenika osnovnih i srednjih škola održana je u Sisačkoj biskupiji, u Topuskom, od 5. do 7. travnja 2017. Svoje veliko znanje o ovogodišnjoj temi „Misijska djelatnost Crkve“, pokazale su 21 osnovnoškolska i 20 srednjoškolskih ekipa, dakle ukupno 41 ekipa s 205 natjecatelja i mentora.

Jučer je u Pazinskom kolegiju održan korizmeni biskupijski susret članova župnih Caritasa i Župnih pastoralnih vijeća Porečke i Pulske biskupije. Okupilo se oko 160 osoba. Susret je započeo uvodnim pozdravom kojeg je izrekao pročelnik dijecezanskog Caritasa preč. Željko Zec.