Utorak, 19 ožujka, 2024
Pastoral mladih

Tko kaže da nema rada sa mladima? – Kamp mladih 2020. – Sv. Lucija

U vremenu od 20. do 22. 8. 2020. godine održano je, nakon stanke od više godina, kampiranje za mlade iz Župa Sv. Juraj – Stari Pazin i Sv. Lucije Pazinske.

Dugi niz godina spomenuto se kampiranje održavalo na otoku Krku, no zbog određenih okolnosti nije bilo moguće to nastaviti tamo pa se rodila ideja da se organizira u Istri. Tako se 15-tak mladih odlučilo provesti tri dana u duhovno – rekreacijskom kampu mladih koji se smjestio u parku s južne strane crkve Sv. Lucije u istoimenoj župi nedaleko Ježenja. Voditeljice su bile Agneza Majić i Vesna Drndić, a duhovno vodstvo je preuzeo vlč. Josip Peteh, župnik Kršana i Podpićna.

Moto ovogodišnjeg kampa bio je; « Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam..».( Iv 15,12-17) Sadržaj je bio veoma bogat. Tijekom dana su se uz kuhanje i spremanje izmjenjivale radionice, zabavne igre, pjesme i molitve, a sve s ciljem ostvarivanja zajedništva i pravog življenja prijateljstva

te boljega upoznavanja Krista. Određena su i pravila ponašanja po citatima iz Biblije. Mladi su se aktivno uključili u radionice te izrađivali razne plakate s posebnim naglaskom na prijateljstvo.

Svake se večeri dan zaključio Sv. Misom koju je predvodio vlč. Peteh a u zamjeni i domaći

župnik Željko Zec. Posebno je bilo dojmljivo u petak kada je održano klanjanje uz glazbenu animaciju gđe. Vesne Drndić i Jane Bogešić. Kampiranje je završeno u subotu 22. kolovoza kasno navečer uz poruku mladih kako su željni i takvih vrsta druženja, a ispod lopice crkve Sv. Lucije ostali su plakati i panoi puni zanimljivih poruka, koje su župljani sljedećeg dana poslije nedjeljne Sv. Mise rado čitali.

( Mirjana Ferenčić)

Najave