U listopadu 2021. počeo je crkveni hod prema Općoj skupštini Biskupske sinode, koja bi se trebala održati u Rimu u listopadu 2023. Nakon Opće skupštine uslijedit će provedba, koja će ponovno uključiti partikularne Crkve.

                Sinodalni hod posvećen je sinodalnosti u Crkvi. Svečani početak Sinodalnoga hoda za Opću Crkvu otvorio je papa Franjo 10. listopada 2021. u Rimu, a naš apostolski upravitelj mons. Dražen Kutleša, nadbiskup, za našu Porečku i Pulsku biskupiju, 16. listopada 2021. u porečkoj bazilici.

                Od kraja listopada 2021. provodili smo smjernice Pripremnoga dokumenta Biskupske sinode pod nazivom: Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. Pripremni dokument s Vademecumom bio je temom biskupijskih susreta svećenika, vjeroučitelja i Božjeg naroda na župnim razinama u cilju zajedničkog hoda, odgovornosti i poslanja svih u životu Crkve.

                Završetak Sinodalnoga hoda u našoj biskupiji predviđen je na blagdan sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije, u nedjelju 3. srpnja 2022. u pulskoj katedrali u 19 sati kada ćemo svečanom euharistijom zahvaliti Trojedinom Bogu na sinodalnom hodu.

                Pozivamo sve svećenike, redovnike i redovnice, Župne predstavnike sinodalnog hoda i sve vjernike na svečanost zatvaranja Sinodalnoga hoda na biskupijskoj razini.

                Zahvaljujemo svima za uspješan hod u zajedništvu, sudjelovanju i poslanju, navedeno je u dopisu iz Biskupijskog ordinarijata upućenom svećenicima, redovnicima, redovnicama, crkvenim udrugama i pokretima, te predstavnicima župnih zajednica za sinodalni hod Porečke i Pulske biskupije.

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.