Petak, 29 ožujka, 2024
Miroslav BulešićNovosti

Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije pripremio televizijski program o bl. Bulešiću

Povodom 100. obljetnice rođenja bl. Miroslava Bulešića, a uoči njegova blagdana 24. kolovoza iz Varaždinske biskupije stigli su hodočasnici – ekipa Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. Pod vodstvom vicepostulatora u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića vlč. Ilije Jakovljevića, slijedili su stope i hod prema oltaru don Mire. Tijekom dva dana (23. i 24. kolovoza) razgovarali su sa svjedocima i snimili vrijedan materijal u Čabrunićima, Juršićima, Svetvinčentu, Baderni, Kanfanaru i Lanišću. Lik našeg bl. Miroslava Bulešića u dva nastavka prikazan je u televizijskoj emisiji “Vjera i nada”. Emisije su emitirane na Varaždinskoj i Laudato TV. Sve emisije, kao i dokumentarni film koji je u pripremi, mogu se pogledati i na youtube kanalu Varaždinske biskupije: https://www.youtube.com/user/VarazdinskaBiskupija?hl=en-US

Prvi dio emisije:

https: 

Drugi dio emisije:

https: 

Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije osnovan je 2006. godine sa svrhom osmišljavanje, proizvodnje i produkcije medijskih sadržaja vjerskog karaktera. Zahvaljujući otvorenosti mjesne Crkve, njezinih pastoralnih ureda, svećenika, župnih i drugih vjerskih zajednica, vjeroučutelja, glazbenika koji svojim sudjelovanjem pomažu ostvarivati televizijski i radijski program, sadržaje internetske stranice i društvene mreže, pripremljeni medijski sadržaji emitiraju, objavljuju ili distribuiraju lokalni i drugi mediji.

Temeljna ideja Ureda jest suradnja s lokalnim medijima u realizaciji programa vjerskog sadržaja u kojima se naglasak stavlja na evangelizaciju i formaciju vjernika putem medija društvene komunikacije.

Više o Uredu za pastoral u medijima Varaždinske biskupije: http://www.biskupija-varazdinska.hr/pastoral-i-djelatnosti/medijska-djelatnost/naslovna-4043/4043

Ekipa Varazdinska biskupija

Ekipa Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije u Čabrunićima: Siniša Conar i Krešimir Stančić, Ivana Šimunić i voditeljica Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije Anita Treščec.

Najave