Sukladno odredbama biskupa Hrvatske biskupske konferencije (HBK)  s ciljem sprječavanja širenja bolesti covid-19, kojima je određeno: „Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima.“, a „svećenici neka slave svetu misu bez sudjelovanja zajednice“ sve je veća ponuda prijenosa misnih slavlja i drugih molitvenih sadržaja putem različitih medija.

Ovdje donosimo informacije o pojedinim poznatijim međunarodnim i nacionalnim prijenosima, a izvještavati ćemo o najavama prijenosa misa iz župa Porečke i Pulske biskupije.

Televizijski prijenos:

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 23. ožujka 2020., uvodi - uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1- i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskog radija. Mise će se služiti samo uz nazočnost kamera i ekipe Hrvatske radiotelevizije iz Crkve sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, i trajat će oko 35 minuta, najavio je u subotu HRT.

Hrvatska radio televizija (Prvi program HTV-a i Prvi program Hrvatskog radija) nastavit će prenositi nedjeljna euharistijska slavlja u 10 sati.

Laudato Tv svakoga dana prenosi slavljenje svete mise u 7 sati te večernje u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu, osim srijede kada je prijenos iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Svete mise nedjeljom su u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje klanjanje, molitvu krunice i križnog puta te druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

Video prijenos putem Interneta:

Brojni su video prijenosi na internetu, napose izdvajamo prijenos iz Vatikana – svako jutro u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Video prijenos mise, ali i općih audijencija te molitve Angelusa možete gledati OVDJE.

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu svakog će dana u 12 sati, počevši od danas, prenositi svete mise uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

Radijski prijenos:

Hrvatski katolički radio svakodnevno će prenositi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu.

Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, časoslov i križni put. Detaljniji raspored prijenosa svetih misa možete pogledati OVDJE.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.