U četvrtak, 30. siječnja u porečkoj je katedrali obilježena 25. obljetnica smrti nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa mons. dr. Dragutina Nežića. Vjernici porečke župe, predvođeni porečkim župnikom i dekanom, kanonikom porečkog Stolnog kaptola sv. Maura biskupa su se nakon redovitog večernjeg misnog slavlja okupili u sakristiji gdje se nalazi grob mons. Nežića te se ondje položivši svijeće pomolili za dušu blagopokojnog biskupa.  

Više o mons. Nežiću možete pročitati u materijalima i izvješćima glede Znanstvenog skupa posvećenog 70. obljetnici uspostave Apostolske administrature u Pazinu, 40. obljetnici ujedinjenja Crkve u Istri te mons. Dragutinu Nežiću, prvom biskupu ujedinjene Istarske crkve koji je održan u Pazinskom kolegiju u petak, 20. listopada 2017. godine. 

Znanstveni skup - Priopćenje i pregled materijala: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/znanstveni-skup-nezic-i-ujedinjenje-istarske-crkve.html

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.