U četvrtak, 30. siječnja u porečkoj je katedrali obilježena 25. obljetnica smrti nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa mons. dr. Dragutina Nežića. Vjernici porečke župe, predvođeni porečkim župnikom i dekanom, kanonikom porečkog Stolnog kaptola sv. Maura biskupa su se nakon redovitog večernjeg misnog slavlja okupili u sakristiji gdje se nalazi grob mons. Nežića te se ondje položivši svijeće pomolili za dušu blagopokojnog biskupa.  

Više o mons. Nežiću možete pročitati u materijalima i izvješćima glede Znanstvenog skupa posvećenog 70. obljetnici uspostave Apostolske administrature u Pazinu, 40. obljetnici ujedinjenja Crkve u Istri te mons. Dragutinu Nežiću, prvom biskupu ujedinjene Istarske crkve koji je održan u Pazinskom kolegiju u petak, 20. listopada 2017. godine. 

Znanstveni skup - Priopćenje i pregled materijala: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/znanstveni-skup-nezic-i-ujedinjenje-istarske-crkve.html

 

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.