Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

U Puli održano 12. Biblijsko bdijenje

Od nedjelje, 26., do petka, 31. svibnja u  u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog održano je 12. po redu biblijsko bdijenje.

Svečanu misu poladanicu kojom je i ove godine obilježen početak bdijenja predvodio je p. Đuro Vuradin. Na početku mise Bibliju koja će se čitati svečano je u crkvu unio dugogodišnji sudionik bdijenja Đino Bulešić, dok je zbor taj čin prigodno popratio pjesmom „Uđite s hvalama“.

Ovogodišnje, 12. po redu čitanje Svetoga Pisma od korica do korica, koje se u toj crkvi uoči blagdana Duhova kontinuirano odvija od 2008. godine, trajalo je do petka, 31. svibnja. U danonoćnom proglašavanju Svetoga Pisma i ove su godine sudjelovali vjernici iz svih pulskih župa te desetak molitvenih zajednica i pokreta koji djeluju na području južne Istre. U ponedjeljak, 27. svibnja, na misi su organizirano sudjelovali bogoslovi iz pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ koji su glazbeno animirali, a misu je predvodio vicerektor sjemeništa Jurica Manzoni. Na blagdan Uzašašća, u četvrtak, 30. svibnja, misno slavlje predvodio je mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Sve ostale dane za trajanja Biblijskog bdjenja, u predvođenju misnoga slavlja izmjenjivali su se pulski svećenici. U petak, 31. svibnja svečano misno slavlje zahvale sa blagoslovom čitača predvodio je o. Ivan Dominik Iličić. Nakon mise i blagoslova čitača s Biblijama, uslijedio je trenutak iznošenja osobnih svjedočanstava pojedinih čitača.

I ove je godine, kroz 6 dana neprekidnog čitanja Biblije od korica do korica, sudjelovalo više od 250 čitača. U dva navrata došli su čitati i mali čitači osnovnoškolskog uzrasta, koji su tako, uz vjeroučiteljicu Marinu Šnobl ispunili školske sate vjeronauka.

 

    

Najave