Od nedjelje, 26., do petka, 31. svibnja u  u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog održano je 12. po redu biblijsko bdijenje.

Svečanu misu poladanicu kojom je i ove godine obilježen početak bdijenja predvodio je p. Đuro Vuradin. Na početku mise Bibliju koja će se čitati svečano je u crkvu unio dugogodišnji sudionik bdijenja Đino Bulešić, dok je zbor taj čin prigodno popratio pjesmom „Uđite s hvalama“.

Ovogodišnje, 12. po redu čitanje Svetoga Pisma od korica do korica, koje se u toj crkvi uoči blagdana Duhova kontinuirano odvija od 2008. godine, trajalo je do petka, 31. svibnja. U danonoćnom proglašavanju Svetoga Pisma i ove su godine sudjelovali vjernici iz svih pulskih župa te desetak molitvenih zajednica i pokreta koji djeluju na području južne Istre. U ponedjeljak, 27. svibnja, na misi su organizirano sudjelovali bogoslovi iz pulskog Biskupijskog misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ koji su glazbeno animirali, a misu je predvodio vicerektor sjemeništa Jurica Manzoni. Na blagdan Uzašašća, u četvrtak, 30. svibnja, misno slavlje predvodio je mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Sve ostale dane za trajanja Biblijskog bdjenja, u predvođenju misnoga slavlja izmjenjivali su se pulski svećenici. U petak, 31. svibnja svečano misno slavlje zahvale sa blagoslovom čitača predvodio je o. Ivan Dominik Iličić. Nakon mise i blagoslova čitača s Biblijama, uslijedio je trenutak iznošenja osobnih svjedočanstava pojedinih čitača.

I ove je godine, kroz 6 dana neprekidnog čitanja Biblije od korica do korica, sudjelovalo više od 250 čitača. U dva navrata došli su čitati i mali čitači osnovnoškolskog uzrasta, koji su tako, uz vjeroučiteljicu Marinu Šnobl ispunili školske sate vjeronauka.

 

    

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.