Subota, 20 travnja, 2024
Novosti

U Pazinu održano 49. hodočašće bolesnika

Na Duhovski ponedjeljak, 10. lipnja 2019., u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina održano je 49. tradicionalno hodočašće bolesnika.

Misno slavlje predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša u suslavlju s franjevcima domaćinima te svećenicima Pazinskog dekanata.

Hodočašće, na blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve,  i ove je godine organizirano slijedom suradnje fratara te pazinske konferencije Udruge sv. Vinka Paulskog. Već tradicionalno na tome hodočašću organizirano sudjeluju korisnici Doma za odrasle osobe Motovun zajedno sa njegovateljima i stručnim osobljem.  

Homiliju mons. Dražena Kutleše možete poslušati ovdje:

Vrijeme dočekivanja hodočasnika te mogućnosti za sakrament pomirenja započelo je u popodnevnim satima. Nakon pobožnosti krunice uslijedilo je misno slavlje tijekom kojeg je bolesničko pomazanje podijeljeno svima onima koji su pristupili, te na to bili pripravni. Hodočasnicima su se prigodnim pozdravima obratili fra Darko Tepert i fra Josip Vlašić.

Biskup Kutleša je u prigodnoj homiliji, govoreći o ljepoti i veličini brige i pažnje za bolesne i nemoćne istaknuo primjer BDM koja je, uz Ivana i nekoliko žena pratila Isus do ispod križa. Važno je prema potrebitima učiniti sve što možemo, iako ponekad to može biti samo suosjećanje, no patniku i onome tko se o njemu brine i to jako puno znači, imati nekoga blizu u tim trenutcima. Biskup je potaknuo okupljene neka i u bolesti imaju povjerenja u Božju providnost, a neka im primjer bude ona koja je Majka Crkve. Na kraju homilije je podsjetio i na važnost prihvaćanja Božje volje.

Nakon misnog slavlja druženje je nastavljeno u prekrasnom cvijetom ambijentu samostanskog dvorišta, a glazbeni ugođaj svojim su nastupom realizirali članovi Domskog benda, kojeg čine korisnici Doma za odrasle osobe Motovun.

 

    

Najave