Novi svećenici zaređeni u Puli 8. lipnja 2019. Ove godine red prezbiterata primili su đakoni: Zoran Cetinić, Darko Kovačević i Branimir Šapina zaređeni su za Porečku i Pulsku biskupiju te Hrvoje Zaninović za svećenika Dubrovačke biskupije.

 Svećeničko ređenje, 8. lipnja 2019.:

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/2698-svecenik-i-zrtva-su-jedno-te-isto.html

 

Mlada misa vlč. Darka Kovačevića, Sarajevo, 24. lipnja 2019.: 

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/41-svecenici-biskupije/2737-sarajevo-prva-mlada-misa-u-povijesti-zupe-u-novom-gradu.html

 

 

 

 

 

Mlada misa vlč. Zorana Cetinića, Blato na Korčuli, 30. lipnja 2019.: 

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/2724-mlada-misa-vlc-zorana-cetinica-u-znaku-bl-marije-propetoga.html

 

 

 

 

 

 

 

Mlada misa vlč. Branimira Šapine, Pula, 14. srpnja 2019.: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/41-svecenici-biskupije/2738-prva-mlada-misa-u-povijesti-zupe-sv-ivana-krstitelja-u-puli.html

 

 

 

 

 

Darko Kovačević, rođen je 2. svibnja 1980. godine u Mostaru, od oca Slavka i majke Jele kao treće od troje djece. Nakon perioda studija u domeni sporta i kineziologije, godine 2009. započeo je studij na Filozofsko-teološkom fakultetu na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu gdje je studirao, kao laik, tri godine. Godine 2009. slušao je kateheze u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu te je započeo itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. Godine 2013. dodijeljen je  Biskupijskom misijskom sjemeništu “Redemptoris Mater“ u Puli gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi Sv. Luke Evanđelista u Sarajevo, 24. lipnja.

 

 

 

 

 

Zoran Cetinić rođen je 22. veljače 1983. u Blatu na Korčuli, od oca Ivana i majke Zilde, a odrastao u Blatu na Korčuli. Osnovno školsko obrazovanje stekao je u Blatu na Korčuli. Nakon srednje škole bavio se poljoprivredom i ribarstvom. Po odsluženju vojnog roka slušao je kateheze Neokatekumenskog puta u Blatu na Korčuli i započeo itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. Od 2011. godine je u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“ u Puli gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli, 30. lipnja.

 

 

 

 

 

Branimir Šapina  sin pok. Oca Branko i majke Ljilje, rođen je 22. lipnja 1977. u Puli kao prvo od troje djece. Osnovnu i srednju školu završio je u Puli. Nakon desetak godina radnog iskustva u turizmu, godine 2012. godine ulazi u Bogoslovno sjemenište Ivana Pavla II. u Rijeci i započinje filozofske i teološke studije na KBF-u u Rijeci gdje je diplomirao u rujnu  2018. godine. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi sv. Ivana Krstitelja u Puli, 14. srpnja.

 

 

 

 

 

 

Hrvoje Zaninović rođen je 5. rujna 1970. godine u Dubrovniku, od oca Levina i majke Stane. Od 1992. do 1995. sudjelovao je kao vojnik u domovinskom ratu, a kasnije, od 1996. radio je kao kuhar. Njegov poziv za prezbiterat sazrijevao je potpomognut pohađanjem Centra za zvanja u Splitu i Dubrovniku. Na Kristov poziv na svećeništvo odgovara dajući svoju raspoloživost Crkvi te 2011. godine predaje zamolbu za ulazak u sjemenište. Filozofske i teološke studije započeo je 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu kao bogoslov sjemeništa “Redemptoris Mater“ u Sarajevu, a potom nastavio na Visokoj teološkoj školi u Biskupijskom misijskom sjemeništu »Redemptoris Mater« u Puli gdje je studij zaključio u rujnu 2018. godine. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi sv. Andrije  u Dubrovniku 16. lipnja.

 

 

 

 

 

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.