Utorak, 19 ožujka, 2024
Novosti

Predstavljanje mladomisnika i mlade mise 2019.

Novi svećenici zaređeni u Puli 8. lipnja 2019. Ove godine red prezbiterata primili su đakoni: Zoran Cetinić, Darko Kovačević i Branimir Šapina zaređeni su za Porečku i Pulsku biskupiju te Hrvoje Zaninović za svećenika Dubrovačke biskupije.

 Svećeničko ređenje, 8. lipnja 2019.:

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/2698-svecenik-i-zrtva-su-jedno-te-isto.html

 

Mlada misa vlč. Darka Kovačevića, Sarajevo, 24. lipnja 2019.: 

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/41-svecenici-biskupije/2737-sarajevo-prva-mlada-misa-u-povijesti-zupe-u-novom-gradu.html

 

 

 

 

 

Mlada misa vlč. Zorana Cetinića, Blato na Korčuli, 30. lipnja 2019.: 

http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/2724-mlada-misa-vlc-zorana-cetinica-u-znaku-bl-marije-propetoga.html

 

 

 

 

 

 

 

Mlada misa vlč. Branimira Šapine, Pula, 14. srpnja 2019.: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/41-svecenici-biskupije/2738-prva-mlada-misa-u-povijesti-zupe-sv-ivana-krstitelja-u-puli.html

 

 

 

 

 

Darko Kovačević, rođen je 2. svibnja 1980. godine u Mostaru, od oca Slavka i majke Jele kao treće od troje djece. Nakon perioda studija u domeni sporta i kineziologije, godine 2009. započeo je studij na Filozofsko-teološkom fakultetu na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu gdje je studirao, kao laik, tri godine. Godine 2009. slušao je kateheze u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu te je započeo itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. Godine 2013. dodijeljen je  Biskupijskom misijskom sjemeništu “Redemptoris Mater“ u Puli gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi Sv. Luke Evanđelista u Sarajevo, 24. lipnja.

 

 

 

 

 

Zoran Cetinić rođen je 22. veljače 1983. u Blatu na Korčuli, od oca Ivana i majke Zilde, a odrastao u Blatu na Korčuli. Osnovno školsko obrazovanje stekao je u Blatu na Korčuli. Nakon srednje škole bavio se poljoprivredom i ribarstvom. Po odsluženju vojnog roka slušao je kateheze Neokatekumenskog puta u Blatu na Korčuli i započeo itinerarij kršćanske inicijacije u neokatekumenskoj zajednici. Od 2011. godine je u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“ u Puli gdje je započeo i nastavio filozofske i teološke studije. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli, 30. lipnja.

 

 

 

 

 

Branimir Šapina  sin pok. Oca Branko i majke Ljilje, rođen je 22. lipnja 1977. u Puli kao prvo od troje djece. Osnovnu i srednju školu završio je u Puli. Nakon desetak godina radnog iskustva u turizmu, godine 2012. godine ulazi u Bogoslovno sjemenište Ivana Pavla II. u Rijeci i započinje filozofske i teološke studije na KBF-u u Rijeci gdje je diplomirao u rujnu  2018. godine. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi sv. Ivana Krstitelja u Puli, 14. srpnja.

 

 

 

 

 

 

Hrvoje Zaninović rođen je 5. rujna 1970. godine u Dubrovniku, od oca Levina i majke Stane. Od 1992. do 1995. sudjelovao je kao vojnik u domovinskom ratu, a kasnije, od 1996. radio je kao kuhar. Njegov poziv za prezbiterat sazrijevao je potpomognut pohađanjem Centra za zvanja u Splitu i Dubrovniku. Na Kristov poziv na svećeništvo odgovara dajući svoju raspoloživost Crkvi te 2011. godine predaje zamolbu za ulazak u sjemenište. Filozofske i teološke studije započeo je 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu kao bogoslov sjemeništa “Redemptoris Mater“ u Sarajevu, a potom nastavio na Visokoj teološkoj školi u Biskupijskom misijskom sjemeništu »Redemptoris Mater« u Puli gdje je studij zaključio u rujnu 2018. godine. Red đakonata primio je u Puli po rukama porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše 24. studenog 2018. godine. Mladu misu proslaviti će u Župi sv. Andrije  u Dubrovniku 16. lipnja.

 

 

 

 

 

Najave