Svečanim misom poldanicom koju je u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog predvodio o. Đuro Vuradin započelo je 26. svibnja, na 6. vazmenu nedjelju, biblijsko bdijenje. Na početku mise Bibliju koja će se čitati svečano je u crkvu unio dugogodišnji sudionik bdijenja Đino Bulešić, dok je zbor taj čin prigodno popratio pjesmom „Uđite s hvalama“.

Dvanaesto po redu čitanje Svetoga Pisma od korica do korica, koje se u toj crkvi uoči blagdana Duhova kontinuirano odvija od 2008. godine, trajati će petka 31. svibnja. U danonoćnom proglašavanju Svetoga Pisma i ove će godine sudjelovati vjernici iz svih pulskih župa te desetak molitvenih zajednica i pokreta koje djeluju na području južne Istre. Na blagdan Uzašašća, u četvrtak, 30. svibnja, misno slavlje u toj crkvi predvodit će mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru. Sve ostale dane za trajanja Biblijskog bdjenja, u predvođenju misnoga slavlja izmjenjivat će se pulski svećenici. Završno misno slavlje, u petak, 31. svibnja svečano misno slavlje zahvale sa blagoslovom čitača predvodit će o. Ivan Dominik Iličić.

Zgodno je spomenuti da je uz prigodu Biblijskoga bdjenja, u pulskoj knjižari Josip Turčinović, na Danteovom trgu, nedaleko samostana gdje se održava bdjenje, moguće dobiti popust pri nabavci Biblije.

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.