Petak, 29 ožujka, 2024
Novosti

Ulje južne Istre za posvetu ulja u Sarajevu

Već više godina nekoliko vjernika iz okolice Pule sakuplja i šalje maslinovo ulje za posvetu u Velikom Tjednu u sarajevskoj katedrali. Kardinal Vinko Puljić i ove je godine osobno dopisom zahvalio donatorima. Pismo zahvale upućeno je g. Alojzu Štokoviću iz Fažane te se tim putem zahvaljuje svima ostalima.

„Već više godina organizirate prikupljanje maslinovog ulja za posvetu: bolesničkog i krizmenog ulja, koje obavljamo u Velikom Tjednu. Svim sam svećenicima rekao odakle je stiglo ovo ulje na dar. Oni će svoje dobročinitelje ponijeti u župske zajednice te ćete biti dionici molitve i slavlja sakramenata u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.
Zato u ime svih svećenika, ako i vjernika, a posebno u svoje ime, koji će primati sakramente po ovom svetom ulju, upućujem najiskrenije izraze zahvalnosti.
Ljubazno molim da prenesete moju zahvalnost u mjesta odakle je stiglo ovo ulje: Fažana, Valbandon, Štinjan, Vodnjan, Valtura, Pula i Galižana.
Prenesite zahvalnost i najsrdačnije pozdrave uz iskrenu čestitku za slavlje Uskrsa sljedećim osobama: Vama – Alojz Štoković, Sergio Štoković, Mateo Švik, Ivan Bergić, Vladimir Pongrac, Stipo Baraban, Guerrino Delton, Elio Karlović, Milivoj Ivetac, Nikola Kaić i Živka Kancijanić.“, stoji u pismu zahvale kardinala Vinka Puljića

Najave