Ove godine, obilježila se 45-a godišnjica od pokretanja misijske akcije Maslinova grančica - moj dar za misije. Akcija se organizirala za nedjelju Cvjetnice, s ciljem da se povežu župne zajednice uz more, gdje uspijevaju masline i one u unutrašnjosti, u koje se šalju grančice.

Grančice će se nuditi vjernicima uz dobrovoljni prilog za misije, a prikupljena novčana sredstva, namijenjena su za potrebe djece u siromašnim zemljama: za školovanje i gradnju škola, za gladnu i bolesnu djecu, za brigu za siročad itd. Mnoge župe naše Biskupije, odazvale su se i dale svoj doprinos, ovoj hvale vrijednoj akciji:

Umaško – oprtaljski  dekanat, sa župnikom vlč. Josipom  Grpcem ( Umag i Murine ),a uključile su se pojedine obitelji, članovi župne zajednice, te molitvena zajednica „ Bog je ljubav „

Vlč. Carlos Arturo Fonseca, župnik Kršeta, Materade i Petrovije, sudjelovao je sa svojim župljanima i prikupio lijepi broj grančica.

Vlč. Benjamin Petrović, župnik Marije na Krasu, Kaštela i Zambratije, uvijek, pa i ovaj puta, rado se angažirao u akciji. Osim umaško-oprtaljskog dekanata, uključio se i vodnjanski dekanat, sa župnikom Barbana, vlč. Bernardom Jurjevićem, te labinski dekanat s vlč.Dariuszom iz sv. Lovreča Labinskog, te vlč. Blaž Bošnjaković, župnik Donjeg Labina u zajedništvu sa vlč. Mirkom Vukšićem, župnikom Gornjeg Labina i ravnateljem PMD-a, Porečke i Pulske biskupije. Ekipe iz Labina, Plomina i Raše, sakupljale su grančice na terenu u maslinicima. Broj prikupljenih grančica iz godine u godinu raste, pa je ove godine dosegao 50 000 kom., koje su u ponedjeljak, 8.travnja, transportirane u Riječku nadbiskupiju.

Neka Gospodin blagoslovi sve one, koji su uložili trud, vrijeme i ljubav, za najsiromašnije. (vlč. M. V.)

 

    

 

 

Najave i obavijesti

Subota: 28 Stu 2020
Đakonsko ređenje u Puli

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.