Svečano večernje misno slavlje o svetkovini sv. Mavra, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. Dražen Kutleša u suslavlju sa kanonicima Porečkog stolnog kaptola sv. Maura i drugim svećenicima. Tom su prigodom tradicionalno dodijeljena priznanja zaslužnim vjernicima laicima koje su predložili svećenici u pojedinim dekanatima.

Homiliju biskupa Kutleše možete poslušati ovdje:

 Na kraju misnog slavlja kancelar biskupije, preč. Sergije Jelenić, pročitao je imena i obrazloženja dodjele biskupijskih priznanja pojedinim zaslužnim vjernicima laicima, a ordinarij im je uručio priznanja uz prigodno čestitanje.

Dobitnici biskupijskih priznanja:

Gospođa Katarina Žmak rodom iz Župe Lanišće za više od 40. godina  pomaganja svećenicima u Vrhu i Buzetu.

Gospođa Marija Bon iz Župe Zamask za dugogodišnje uređivanje crkve i predvođenje pjevanja u crkvi.

Gospođa Irena Aranjoš iz Župe Poreč za dugogodišnju suradnju i doprinosu u duhovnom, pastoralnom i liturgijskom životu župe.

Gospođa Ljiljanka Česnik iz Župe Gospe Fatimske u Labinu za 30 godina sviranja i vođenja zbora u župi.

Gospođa Neva Gržinić iz Župe Pićan za 40 godina suradnje i svestrane aktivnosti u župi.

Gospodin dr. Andrej Angelini iz Župe Sveti Pavao u Puli za svestranu pomoć u crkvi osobito sviranjem i spremnošću uvijek pružiti liječničku pomoć svakome.

 

 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.