Petak, 29 ožujka, 2024
Miroslav Bulešić

Sudionik “krvave krizme” obilježio dijamantni bračni jubilej u crkvi bl. Bulešića

Josip (Nando) Spinotti, jedan od 237 krizmanika u Lanišću tog kobnog 24. kolovoza 1947. godine,  ovih je dana, neposredno pred obljetnicu mučeništva bl. Bulešića, proslavio je zajedno sa svojom suprugom Slavicom 60. godina braka. Misno slavlje sa obnovom zavjeta, prema Josipovoj posebnoj želji, imali su u crkvi bl. Bulešića u Valbandonu, jer, kako ističe, „taj mladi svećenik, uvijek mu je posebno na srcu“.  

Josip (Nando) Spinotti  rođen je 21. 2. 1935. godine u Lanišću. Nakon završetka osnovne škole u rodnome selu preselio se u Pulu gdje se je školovao i cijeli radni vijek radio u Brodogradilištu Uljanik. U subotu, 18. kolovoza 2018. godine, u krugu obitelji i prijatelja proslavio je 60. obljetnicu braka zajedno sa svojom suprugom Slavicom (Antinijom) r. Počkaj koja je rođena 7. 1. 1937. godine. Vjenčali su se 16. kolovoza 1958. u mjestu Kozina u Sloveniji, u župi Klanec. Po dolasku u Pulu stanovali su kod Josipove tetke, č. s. Berislave Žmak. Obitelj se postepeno proširila pa su tako početkom dobili sina Olivera (1961.) i kćer Giulianu (1963.),  a u slijedećoj generaciji unuke Tajanu, Daniela i Rominu. Najmlađi je u obitelji za sada praunuk Gabriel, no uskoro očekuju rođenje još jednog praunuka ili praunuke.

Prigodom proslave 60. obljetnice braka misno slavlje je predvodio vlč. Maksimilijan Buždon, župnik pulske Župe Gospe od Mora, inače porijeklom iz Lanišća, uz koncelebraciju vlč. Ilije Jakovljevića, vicepostulatora u kauzi za beatifikaciju bl. Miroslava Bulešića.(G. Krizman)

Najave