Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Pula: Misa za Domovinu o Danu pobjede i domovinske zahvalnosti

U Puli održana Misa za Domovinu i mimohod branitelja Istarske županije

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Puli je održan 6. Mimohod branitelja Istarske županije predvođen gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, istarskim županom Valterom Flegom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pule Tizianom Sošićem, saborskim zastupnicima iz Istre Giovannijem Sponzom, Tuliom Demetilkom i Antonom Klimanom, gradonačelnicima i načelnicima istarskih gradova te drugim osobama iz javnog života.

Program obilježavanja započeo je, kao i svake godine, svečanim misnim slavljem koje je u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina predvodio vlč. Ivo Borić, policijski kapelan Policijske kapelanije sv. Kvirina Sisačkog pri Policijskoj upravi Sisačko-moslavačkoj. Misi su nazočili brojni djelatnici policije, predstavnici PU Istarske, branitelji i njihove obitelji, članovi i vodstva braniteljskih udruga iz više istarskih gradova te brojni župljani katedralne župe i vjernici iz drugih pulskih župa.

Nakon mise uslijedilo je polaganje vijenac i paljenje svijeća kod središnjeg križa na pulskom Gradskom groblju Monte Giro.

Nakon polaganja vijenaca te paljenja svijeća ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa krenuo je mimohod Kolodvorskom ulicom, ispred Arene, preko Giardina sve do Doma hrvatskih branitelja.

Na mimohodu su sudjelovali brojni branitelji, odnosno predstavnici braniteljskih udruga iz Pule, Umaga, Poreča, Labina, Pazina i Rovinja, predstavnici ostalih udruga te predstavnici policije, MORH-a, Časničkog zbora i Javne vatrogasne postrojbe Pule.

Pulski gradonačelnik prisutnima je u ime Grada čestitao Dan pobjede. “Na današnji dan prije 23 godine smo pobjedili te treba biti zahvalan i iznimno ponosan na naše branitelje i na tome što možemo živjeti i raditi u slobodnoj državi.“ rekao je Miletić.

“Hvala svima koji su danas s nama i koji su nam pomogli da još jednom pokažemo sliku zajedništva i jedinstva. Hvala vam što smo danas ponosni i što zajedno možemo pokazati našoj djeci da smo slobodni i da smo sretni te da pozitivno gledamo prema budućnosti. ” izjavio je župan Istarske županije Valter Flego.

Zahvalu Gradu Puli i Županiji na pruženoj podršci pri organizaciji mimohoda, kao i svima onima koji su u ovako velikom broju sudjelovali uputio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marijan Kaurić nakon čega je prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast za sve poginule hrvatske branitelje.

 

 

Najave