Srijeda, 24 travnja, 2024
Novosti

Ususret nacionalnom obiteljskom susretu u Solinu

Na putu priprave za III NACIONALNI OBITELJSKI SUSRET U SOLINU, 15. i 16. rujna ove godine, donosimo neke osnovne informacije glede prijava za susret koje se primaju tijekom svibnja, lipnja te najkasnije do polovice srpnja.

Više o susretu možete pročitati na web adresi: https://susretobitelji.hr/

Hodočasnici ispunjavaju prijavnicu i predaju svome župniku. Župniku će uplatiti i putne troškove za autobus/250.00 kn. Brigu za autobuse(3-4), ima Ured za obitelj u Pazinu, Družba Sv. Ćirila i Metoda 5 (s dežurstvom utorkom od 18.30-20.00 h i četvrtkom 11.00-12.30 h, ostalo preko mobitela: 098/ 963-2097  M. Koren ili naš obiteljski savjetnik gosp. Tomislav V. 091/263-5062 ili  e-mail ureda: obitelj@ppb.hr)

U nastavku donosimo prigodno promišljanje uz  DUHOVSKU NEDJELJU  20. SVIBNJA 2018.

U ovom svibanjskom bogato rascvjetalom mjesecu, mjesecu Naše nebeske majke Marije, posebno vas radošću pratimo mislima i informacijama u pripravi za III. NACIONALNI SUSRET hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu, 15 i 16. rujna ove godine. Uvijek želimo naglasiti da ste nam u srcu posebice vi drage majke, mame. No, ne mislimo sam na biološke majke, iako ste prve vi jer ste poslužile daru kojim je Bog obdario ljudsku obitelj tj. obitelj čovječanstva, kojemu i mi pripadamo. No, majka je još nešto mnogo šire nego majka koja rađa, a to je duhovna majka. To je poziv svake majke roditeljice, ali i svake žene koja ima šansu biti duhovna majka.  Uz  MAJČIN DAN, prošle nedjelje zatim Blagdan Majke Crkve, ponedjeljak poslije Duhova, dobro si je to posvijestiti i o tome razmišljati. Priča jedna velika žena: „Nikada nisam imala tu nevjerojatnu privilegiju imati vlastitu djecu, ali ipak prošle godine bila sam zasuta čestitkama za majčin dan. Ako nemate djecu, nipošto nemojte povjerovati da se morate odreći majčinstva, jer ono nije samo biološko već i duhovno. Postoje mnogi ljudi širom svijeta koji očajnički traže majku. Mnogi su došli k meni želeći mi reći o svojim problemima. Slušam ih, i volim ih. Kažem im vrlo malo, ali oni znaju da se za njih brinem. TAKO SAM POSTALA NJIHOVA MAJKA. MAJČINSTVO JE U SAMOJ SRŽI ŽENSKOSTI/ i ona u nikojem slučaju ne može biti sterotip, ili roditelj broj jedan ili broj dva…/Poziv svake žene –Duhovno mjačinstvo, dr. Alice Hilderbrand/.

Poštovane i drage posjetiteljice i posjetitelji internetske stranice Porečke i Pulske biksupije, odazovimo se velikom izazovu, uključimo se u molitvenu pripravu prateći molitve s tim nakanama u crkvi. Tamo ćete čuti i sve informacije o  Hodočašću u Solin, te se već možete i prijavljivati kod svojih župnika.

 Za sve informacije i materijale zahvaljujemo preč. Milivoju Korenu.     

Najave