Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

Križni put ulicama rimske Pule

U subotu, 24.03.2018. uoči Cvjetne nedjelje na ulicama grada Pule, u prijepodnevnim satima, naša je katolička udruga „Radnici Milosrdnog Isusa“ organizirala molitvu križnoga puta.

Pridružili su nam se članovi zajednice Štovatelji Božjeg Milosrđa iz Pule i Vodnjana, te župljani nekih župa iz Pule i okolice. Križni put predvodio je fra Đuro Vuradin, gvardijan samostana sv. Franje iz Pule. S nama je bio i don Antun, župnik župa – Premantura, Banjole i Pomer, te sestre Milosrdnog Isusa – s. Jaira, s. Natalia i s. Eliasza.

Krenuli smo od Trga Sv. Tome tj. od Pulske katedrale, te smo moleći molitvu križnoga puta i pjevajući korizmene pjesme prošli Giardinima, do Trga Portarate, potom kroz Ulicu Sergijevaca do Foruma, a onda od Foruma ponovno stigli do Trga Sv. Tome.

Na Trgu Sv. Tome, sve vrijeme stajao je veliki drveni križ sa dugim crveno-bijelim zrakama (zrakama Milosrdnog Isusa), te su se mogle čuti korizmene pjesme, koje su bile puštene preko zvučnika.

Na kraju smo za sve okupljene izveli jedan performans, kojim smo prikazali da je Isus Krist jedini čovjekov Spasitelj.

Bilo je divno hodati kroz grad s Kristom „na čelu“. Bilo je divno vidjeti ljude koji su bili dirnuti vidjevši nas kako hodamo i molimo, te su nam se neki i sami pridružili. Bilo je i onih kojima se nismo dojmili i koji su nam upućivali čudne poglede i ne baš lijepe riječi, ali za Isusa se isplati sve. On je dao svoj život za sve nas, stoga je ovo najmanje što smo mi mogli učiti za Njega.                             Molili smo za naš grad, za sve one koji upravljaju našim gradom i za sve one koji žive u njemu, za naše obitelji, za našu domovinu i  za prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske  konvencije koji se toga dana održavao u Zagrebu. Molili smo Gospodina da nas blagoslovi i da se proslavi u našim životima. (Marina Brkić, Katolička udruga „Radnici Milosrdnog Isusa“)

  

 

 

Najave