Petak, 19 travnja, 2024
Novosti

Najavljen humanitarni koncert Caritasa

Konferencijom za medije, u srijedu, 29. studenog, najavljen je peti humanitarni koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije.  Koncert, koji će se održati u subotu, 2. prosinca, s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija, posvećen je mons. dr. Dragutinu Nežiću, prvom poslijeratnom istarskom biskupu te  obilježavanju 70. obljetnice uspostave Pazinske apostolske administrature i 40. obljetnice ujedinjena Crkve u Istri.

O biskupu Nežiću će u sklopu koncerta predavanje izreći vlč. dr. sc. Josip Grbac. Na press konferenciji su govorili preč. Željko Zec, ravnatelj biskupijskog Caritasa i Željko Mrak, producent koncerta.

Prihod ovogodišnjeg koncerta bit će namijenjen Udruzi djece s poteškoćama u razvoju „Hoću – mogu“ iz Pazina.

Nastupit će: Limena glazba Pazin, Vokalno instrumentalni sastav „Kerubini“- župa sv. Barbare Raša, Nina Fakin, Nina Buršić, Cristina Lubiana, Ivana Prodan, Dominik Draguzet, Nikolina Kuhar, Petra Kuhar, Luka Krulčić, Nikola Lovrinić i Grupa mladih „SV.MIHOVIL“ – Žminj.

Ulaznice, po cijeni od 30kn je moguće nabaviti u svim  župnim uredima diljem biksupije, te na dan koncerta na ulazu, rekao je producent koncerta pojasnivši sve tehničke aspekte eventa.

U sklopu koncerta podijelit će se i stipendije Zaklade „Bl. Miroslav Bulešić“ učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima i doktorandima. Ove je godine, nakon zaprimljenih 668 zamolbi odobrena dodjela 437 stipendija, sveukupnog iznosa 1 554 500,00kn.  Preč. Zec je naglasio kako se nada da će dobivanje stipendije potaknuti primatelje na veću prisutnost i angažman u svojim župnim zajednicama, te na poseban način izrazio nadu da će ti mladi ljudi, sada, ali napose u budućnosti zapamtiti i znati cijeniti tu pomoć, te da će oni, kada budu u mogućnosti, pomoći nekome u potrebi.

 

Najave