Subota, 20 travnja, 2024
Miroslav BulešićNovosti

Program obilježavanja 70. obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića

Odbor za pripremu obilježavanja 70.-te godišnjice mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića pripremio je dvodnevni duhovni program. Prvi dan, 23. kolovoza, u 18 sati u Lanišću u Župnoj crkvi, bit će održana svečana akademija gdje će u glazbenom dijelu nastupiti Župni pjevački zbor s dvije pjesme koje su se pjevale prije 70. godina kod slavlja svete krizme u Lanišću, te vokalni ansambl Dulciana iz Rijeke Potom će biti predstavljena dva nova izdanja: monografija s beatifikacije bl. Miroslava iz pulske Arene s naslovom „Blaženi Miroslav Bulešić, beatifikacija“, te „Duhovnik dnevnik  bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika“.

            O Monografiji će govoriti njezin urednik preč. Sergije Jelenić i tehnički urednik David Ivić. O Duhovnom dnevniku će govoriti mr. Ilija Jakovljević, priređivač i vicepostulator, mons. Ivan Milovan, biskup u miru i dr. Josip Grbac. Prije i poslije akademije bit će moguće obići župnu kuću i pogledati mjesto ubojstva bl. Miroslava.

            Drugi dan, 24. kolovoza, na blagdan bl. Miroslava Bulešića, svečano misno slavlje u 18 sati, na trgu ispred župne crkve, u Svetvinčentu predvodit će uzoriti kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s biskupima riječke metropolije i svećenicima. Misnom slavlju prethodi kratki duhovni uvod koji će voditi dr. Josip Grbac. Na kraju misnog slavlje bit će molitva bl. Miroslavu Bulešiću koja je pripravljena za ovu prigodu, te ophod oko oltara u crkvi gdje se čuvaju Blaženikove relikvije.

            Dolazak hodočasnika prihvaćat će redari koji će ih upućivati gdje će parkirati te dati potrebne informacije. Prolazak automobilima neće biti moguć kroz staru jezgru Svetvinčenta uoči i za vrijeme slavlja.

Najave