Od svetkovine Uznesenja Marijina u raznim crkvama diljem biskupije moli se devetnica bl. Miroslavu Bulešiću, a danas počinje najneposrednija priprava, trodnevnica.

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (Trodnevnica1.doc)Trodnevnica

Dok naše župe i dekanati iz svih dijelova biskupije organiziraju prijevoz vjernika za sudjelovanje na misi u Svetvinčentu 24. kolovoza, kao i svake godine jedan će određeni broj mladih i manje mladih, koji su u mogućnosti, toga dana u Svetvinčenat stići doslovno hodočasteći - pješice. Hodočašće u Svetvinčenat povodom 70. godišnjice mučenike smrti blaženoga Miroslava Bulešića, ove se godine ujedno prikazuje i kao jedna priključna ruta Marijanskog zavjeta za Domovinu (više o projektu Marijanskog zavjeta za Domovinu pročitajte ovdje >>>)

Dok sve župne i velika većina ostalih crkvi u Porečkoj i Pulskoj biskupiji imaju negdje, bliže i dalje prezbiteriju, istaknutu sliku bl. Miroslava Bulešića, od prošlogodišnje obljetnice mučeništva buzetska župna crkva Uznesenja Marijina ima u svojoj unutrašnjosti, nedaleko prezbiterija bistu Blaženika.  

U predvečerje 70. obljetnice mučeništva, u laniškoj župnoj crkvi, uz Duhovni dnevnik Blaženika održat će se i predstavljanje foto monografije  „Blaženi Miroslav Bulešić – beatifikacija“.