Vlč. Marino Mikolić, umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo, u ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, u 79.-oj godini života i 56.-oj godini svećeništva.

U nedjelju, 21. svibnja 2017., u pulskoj crkvi sv. Franje Asiškog, svečanom misom poldanicom započelo je jubilarno 10. Biblijsko bdjenje. I ove će godine, oko 250 čitača, kroz pet dana i noći, čitajući svaki pola sata, pročitati Sveto Pismo od korica do korica.

U subotu, 20. svibnja 2017., u crkvi bl. Alojzija kardinala Stepinca u selu Škorpeti, u župi Motovunski Novaki,  održan je Biskupijski obiteljski susret na temu "Očinstvo i majčinstvo kao dva lica jednog roditeljstva".

Predstavljanje knjige „Kiparstvo 2: od 14.do 18. stoljeća – Scultura 2: dal XIV al XVIII secolo“ autora Predraga Markovića, Ivana Matejčića i Damira Tulića održano je u četvrtak, 18. svibnja 2017., u dvorani Biskupije u kompleksu Eufrazijane u Poreču pred brojnom publikom. Riječ je o drugoj knjizi iz kolajne edicija pod nazivom „Umjetnička baština istarske crkve – Il patrimonio artistico della chiesa Istriana“.