Obzirom na posebnost novonastalih okolnosti, uslijed mjera poduzetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, odlučeno je da novi broj Vjerskog informativno-kulturnog lista "Ladonja" neće biti objavljen u tiskanom već samo u digitalnom obliku. 

Aktualnu "Ladonju" za ožujak, kao i sve prethodne brojeve u pdf formatu možete pronaći na linkuhttp://www.biskupija-porecko-pulska.hr/ladonja.html

 

O "Ladonji"

Vjerski informativno-kulturni časopis „Ladonja“ mjesečno je izdanje vjerskog tiska Porečke i Pulske biskupije. Pokrenuo ga je mons. Antun Hek 1972. godine u Zagrebu. Isprva je izlazio, od lipnja do listopada 1972., u obliku listića kao prilog obiteljskoga časopisa Kana, u izdanju Kršćanske sadašnjosti. Samostalno izlazi od 1981. godine kada je izabrano uredničko vijeće na čelu s mons. Hekom, a prvi je broj, na 12 stranica, objavljen za Božić te godine. Ubrzo se proširio na 24 stranice, od čega jednim dijelom u boji. Kasnijih godina, slijedeći razvoj izdavaštva, prešlo se u potpunosti na tisak u boji. U početku se tiskao u Zagrebu u Kršćanskoj sadašnjosti, potom u Pazinu. Osnivač je Biskupski ordinarijat Porečke i Pulske biskupije, a glavni urednik već desetak godina je mons. Vilim Grbac, generalni vikar Porečke i Pulske biskupije. Nakladnik je Izdavačka tvrtka „Josip Turčinović“ d.o.o.

Časopis donosi izvještaje i osvrte o vjerskim, društvenim i kulturnim događajima u Istri i šire, reportaže te više stalnih rubrika duhovne, povijesne i zavičajne tematike koje uređuju i u njima surađuju i svećenici i laici.

Nazvan je po drugovjekovnome stablu - ladonji - koje se može vidjeti pred mnogim crkvama u Istri, kao i na središnjim trgovima manjih i većih ruralnih sredina pod kojim se od davnina okupljalo stanovništvo u svim važnim, javnim prigodama.

  

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.