U vrsarskoj crkvi sv. Martina, od ponedjeljka, 4. svibnja, do blagdana Gospe Fatimske, kada smo u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno svečano obilježili obljetnicu rođenja bl. Miroslava Bulešića, župljani Vrsara i obližnje župe Gradina svake su večeri uz misno slavlje zajedno molili devetnicu bl. Bulešiću, koja je kulminirala misnim slavljem na samu obljetnicu. U srijedu, 13. svibnja, posebno svečano bilo je u Župi sv. Andrije apostola u Gradini, u kojoj od listopada 2015. godine postoje relikvije blaženika te njegova velika slika, umjetnički portret u prirodnoj veličini, na bočnom oltaru.  Tim župama već desetak godina upravlja isti župnik., vlč. mr. Lino Zohil koji se je i pobrinuo da crkva u Gradini dobije tu vrijednu sliku našega blaženika.

Veliku oltarnu palu, rad akademskog umjetnika Harija Vidovića, blagoslovio je, 18. listopada 2015. godine, porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, kada su ujedno u glavni oltar te crkve postavljene i relikvije bl. Bulešića. Više o tome možete pročitati na poveznici: http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/1312-gradina-pohrana-relikvija-bl-bulesica-u-oltar-zupne-crkve.html

 

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.