U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru, koja od kolovoza 2019. godine ima relikvije našeg bl. Miroslava Bulešića, stota obljetnica njegova rođenja proslavljena je posebno svečano.

Don Dario Tičić, veliki štovatelj bl. Miroslava, predvodio je u srijedu, 13. svibnja 2020., svečanu zavjetnu misu bl. Bulešića. Kroz devetnicu koja je prethodila obljetnici rođenja u crkvi je na posebno istaknutom mjestu bila izlože blaženikova slika uz koju je stalno gorjela svijeća. Na samu obljetnicu, na kraju zavjetne mise pjevale su se litanije blaženiku, a okupljeni vjernici su iskazali čašćenje Bulešićevoj relikviji.  Slika ostaje izložena i u osmini od obljetnice, u crkvi Gospe Maslinske koja se nalazi pokraj župne crkve.

Vlč. Tičić je u prigodnoj homiliji na dan obljetnice rođenja, u prigodnoj homiliji govorio o blaženiku  i poruci koju nam je ostavio svojim životom, a između ostalog ponovio je riječi zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića kako je „bl. Miroslav Bulešić istarski Stepinac“. Istaknuo je njegovu veliku osobnu povezanost s Bogom, te naglasio kako je iz toga crpio snagu i ljubav za služenje Crkvi i narodu. To nam je svima primjer i potreba, graditi osobni odnos s Bogom, jer iz tako čvrstog osobnog odnosa s Bogom Bulešić je mogao činiti velika djela za ljude i podnijeti mučeništvo, rekao je između ostalog propovjednik. (Txt: G. Krizman, Foto: Ines Grbić/Tiskovni ured Zadarske nadbiskupije)

 zadar13520

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.