Obilježavanje 9. obljetnice beatifikacije bl. M. Bulešića
Srijeda, 28. Rujan 2022

U srijedu, 28. rujna 2022. je 9. obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića, koja je održana u pulskoj Areni 28. rujna 2013. godine. Sukladno tradiciji da se obljetnica tog velebnog događaja obilježava svake godine u drugoj župi diljem Porečke i Pulske biskupije, ove je godine odabrana Župa sv. Martina u Vrsaru. Ondje je nedavno blagoslovljen novi oltar posvećen bl. Bulešiću, u kojem se čuva njegova relikvija u relikvijaru, te je resi velika umjetnička fotografija tog Božjeg ugodnika.

Vrsarska Župa sv. Martina će se na tu svečanost pripremiti s danom duhovne priprave, u utorak, 27. rujna, u 17:30 započeti će pobožnost bl. Miroslavu Bulešiću uz mogućnost za sakrament ispovijedi. Misu, s prigodnom homilijom, s početkom u 18 sati, održati će p. Matija Koren, franjevac iz Rovinja.

U srijedu, 28. rujna, na dan obljetnice beatifikacije, program započinje u 17:30 pobožnošću bl. Miroslavu Bulešiću te mogućnošću za ispovijed. Središnje svečano misno slavlje s početkom u 18 sati predvodi mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru, a prigodnu homiliju izreći će preč. mr. Ilija Jakovljević, vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića.

plakat2 1 424 x 600

Najave i obavijesti

Četvrtak: 8 Pro 2022
Advent u katedrali
Nedjelja: 11 Pro 2022
Obilježavanje 50. obljetnice djelovanja Družbe sestara milosrdnica u Žminju

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.