Miholja u znaku dijamantnih jubileja
Srijeda, 29. Rujan 2021

miholja21 726 x 1000

Blagdan sv. Mihovila arkanđela, nebeskog zaštitnika župe i mjesta, Žminj će proslaviti svečanim misnim slavljem u srijedu, 29. rujna 2021. u 11 sati. Misu će predvoditi preč. Marijan Jelenić, rođen u Žminju, vodnjanski župnik, kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola, koji ove godine obilježava 60. obljetnicu svećeništva. Koncelebrirati će, tradicionalno svi svećenici rodom iz te župe. Ujedno će tom prigoodom i jedan od bivših župnika Žminja, preč. Anton Kurelović, sada pićanski župnik, kanonik porečkog Stolnog kaptola sv. Maura biskupa, obilježiti također 60. obljetnicu misništva. 

In tema sa svećeničkim jubilejima u nedjelju, 26. rujna, s početkom u 17 sati, mons. Vilim Grbac, generalni vikar biskupije, održati će u župnoj crkvi predavanje na temu "Razmišljanja o svećeništvu". Ponedjeljak i utorak, 27. i 28. rujna, s početkom u 18 sati, župa će se na blagdan pripraviti euharistijskim klanjanjem, pokorničkom bogoslužjem, sakramentom pomirenja te misnim slavljima.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.