Stota obljetnica rođenja bl. Miroslava Bulešića
Srijeda, 13. Svibanj 2020

Pred nama je stota godišnjica rođenja bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika (13. V. 1920. - 13. V. 2020.). Podsjetimo, rođen je u selu Čabrunići, Župi Svetvinčenat na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 1920. godine.

Zbog epidemioloških razloga Porečka i Pulska biskupija neće  moći organizirati obilježavanja ove godišnjice na taj dan onako kako se je željelo, svečanim misnim slavljem u Svetvinčentu i programom u Lanišću 13. svibnja, ali se nadamo da ćemo to  moći obilježiti 24. kolovoza, prigodom godišnjice mučeništva.  

Povodom ove velike obljetnice javnosti se, pozivom na molitvu devetnice, obratio vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića, vlč. mr. Ilija Jakovljević.

            Pozivam Vas, dragi štovatelji bl. Miroslava, da molimo devetnicu u čast bl. Miroslavu, od 4. do 12. svibnja, a 13. svibnja da pođemo u svoje župe na misu, odnosno pratimo preko radija ili televizije.

            Preporučam svim župnicima Porečke i Pulske biskupije, kao i onima koji imaju relikvije bl. Miroslava Bulešića, da u svojim župama progovore kod misnih slavlja o bl. Miroslavu Bulešiću i ako je moguće da kroz devet dana, od 4. do 12. svibnja, molimo devetnicu ili barem molitvu bl. Miroslavu. Neka se, ako je moguće, ispred oltara ili na vidljivom mjestu postavi slika, kip ili relikvije bl. Miroslava za štovanje. Budući da nećemo moći imati svečano misno slavlje u Svetvinčentu, 13. svibnja, potičem Vas da taj dan imamo u našim župama misna slavlja.

Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere. Po njegovu zagovoru događaju se mnoga uslišanja, a vjerujemo i zato molimo da se po zagovoru bl. Miroslava dogodi čudo.

Sve dane devetnice Porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predvodit će večernja misna slavlja na nakanu devetnice u župnoj crkvi u Fažani.

 

Istaknuto

 

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.