Susreti čitača Porečkog dekanata
Petak, 13. Prosinac 2019

 Susret čitača Porečkog dekanata

Papa Franjo 30. studenog 2019. uputio je Crkvi apostolsko pismo  Aperuit illis u kojem govori o važnosti Riječi Božje u životu vjernika i liturgiji i u kojem  ustanovljuje Nedjelja Božje riječi. Papa određuje da se ta nedjelja održava svake III. nedjelja kroz godinu. Prvi puta u Crkvi Nedjelja Božje riječi će se obilježiti u nedjelju, 26. siječnja 2020. U ovom apostolskom pismu, između ostalog, papa naglašava važnost navjestitelja – čitača - Božje riječi u liturgiji.

Potaknuti ovim papinim apostolskim pismom, srdačno Vam pozivamo na susrete čitača Porečkog dekanata koji će se održati u župnoj dvorani u Poreču:

Prvi susret: u petak 13. prosinca 2019. s početkom u 19,00 sati i

Drugi susret: u subotu 18. siječnja 2020. s početkom u 17,00 sati.

Na susretu će biti riječi o važnosti i ulozi čitača u liturgiji i o mogućnosti uspostave nove službi za čitače poput one izvanrednog djelitelja svete pričesti. Željeli bismo ovu službu povjeriti i Vama. Službu služitelja Božje riječi povjerit će kandidatima naš biskup mons. Dražen Kutleša, u subotu 25. siječnja 2020. dan u oči Nedjelje Božje riječi u katedrali u Poreču za vrijeme svete mise koja počinje u 18,00 sati, najavljuju iz Župnog ureda porečke katedralne Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.