Utorak, 19 ožujka, 2024
Glazba

Smotra zborova Pazinskog dekanata

Susret liturgijskih zborova Pazinskog dekanata održana je u nedjelju, 20. studenog 2016. u župnoj crkvi u Karojbi. Sudjelovalo je 9 zborova, sveukupno oko 240 pjevača.

 Smotrom je moderirao vlč. Rudi Koraca, član dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu te dugogodišnji koordinator tih susreta.

Ove godine svi dekanatski susreti započinju Euharistijskim klanjanjem tijekom kojeg se prigodno pjeva i Zlatna krunica.

Na početku nastupa zborovi su zajedničkim snagama otpjevali  Himan sv. Ceciliji, a na kraju pojedinačnih nastupa zborova od kojih je svaki nastupio sa dvije pjesme, susret je zaključen zajedničkom pjesmom „Kriste budi naša radost“.

Prvi su nastupili domaćini, pjevači Župnog zbora sv. Cecilije iz Karojbe, koji su uz orguljsku pratnju Maje Močibob izveli pjesme „Ti si silni, Bože sveti“, i „Djevice oj Kruno slave“. Mješoviti župni zbor sv. Mihovila iz Žminja, pod ravnanjem Tine Galant, te uz orguljsku pratnju Đeni Orbanić prvu su otpjevali pjesmu „Uđite s hvalama“ a zatim Himnu Jubileja milosrđa „Milosrdni kao otac“. Župni zbor sv. Jurja iz Starog Pazina, uz zborovođu Janoša Fehera, te uz orguljsku pratnju Bruna Gortana, započeo je nastup sa pjesmom „Hvalite Gospoda“, a nakon toga su izveli pjesmu „Isuse moj“, koju je napisao nedavno preminuli mons. Ivan Bartolić, dugogodišnji pročelnik dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu, a koji je dugo godina bio župnik u na Starom Pazinu. Župni zbor iz Motovuna, sa zborovođom Danijelom Dražićem predstavio se sa pjesmama „Kog zemlja more“ i „ Nome dolcissimo“. Župni zbor iz Rakotula izveo je pjesme „Majko ljubežljiva“ i „ Dajte mi sladak poj“. Župni zbor iz Trviža, po ravnanjem zborovođe Tonija Brajkovića predstavio se sa pjesmama „Ovo je dan“ i „Slavite Gospoda“. Župni zbor iz sv. Petra u Šumi, sa zborovođom Mauriciom Zovićem izveo je „Kruh se lomi“ i „O Isuse, spase naš“. Pretposljednji je nastupio najbrojniji zbor, 44 pjevača iz Motovunskih Novaki, koje vodi vlč. Rudi Koraca, uz orguljsku pratnju Alise Šepić, otpjevalo je „Veličaj“ te Verdijevu „La Vergine“, uz solo izvedbu Karmen Kraljević.

Posljednji je nastupio Mješoviti zbor Roženice iz Pazina, koji nije župni zbor, ali često sudjeluje na mnogim crkvenim slavljima. Oni su, pod vodstvom zborovođe Ines Drndić, zaključili susret sa veličanstvenom izvedbom molitve „Ave Maria“.   

Najave