O blagdanu sv. Maura misno slavlje predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH
Četvrtak, 21. Studeni 2019

Apostolski nuncij u Poreču za svetkovinu sv. Maura

Središnje svečano misno slavlje

O svetkovini sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u četvrtak, 21. studenog, ove će godine svečano koncelebrirano misno slavlje predvoditi apostolski nuncij u RH, nadbiskup mons. Giorgio Lingua, uz koncelebraciju biskupa Riječke metropolije i svećenika Porečke i Pulske biskupije.  Misno slavlje u porečkoj katedrali započinje u 10.30 sati, a uslijedit će svečana procesija ulicama grada Poreča s relikvijama sv. Maura.

Večernje misno slavlje i podjela Biskupijskih priznanja

Svečano večernje misno slavlje u porečkoj katedrali s početkom u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša. Nakon misnoga slavlja biskup će uručiti Biskupijska priznanja zaslužnim vjernicima laicima Porečke i Pulske biskupije.

Trodnevnica uoči svetkovine

Svetkovini prethodi trodnevna duhovna priprava koja će započeti u ponedjeljak, 18. studenog. Svakoga dana program će započeti pobožnošću krunice u 17.30 sati, te će u 18 sati uslijediti misno slavlje.

Prvoga dana trodnevnice misu će predvoditi preč. dr. Josip Grbac, umaški župnik i dekana Umaško-oprtaljskog dekanata. Drugoga dana misu će predvoditi mons. Vilim Grbac, generalni vikar biskupije, rovinjski župnik, te dekan Rovinjsko-kanfanarskog dekanata. Trećega dana trodnevnice misu će predvoditi preč. Mladen Matika, pazinski župnik i dekan Pazinskog dekanata.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.