Proslava sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule
Srijeda, 3. Srpanj 2019

Najava: Svetkovina sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule

Svetkovina sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule i ove će godine biti proslavljena nizom liturgijskih i duhovnih sadržaja u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U ponedjeljak, 1. srpnja, u 18:15 sati, započinje dvodnevna duhovna priprema koju će, na temu riječi sv. Tome „Gospodin moj i Bog moj!“, predvoditi p. Gaudencije Vito Spetić, pavlin iz Svetog Petra u Šumi. Prvoga dana, u ponedjeljak, program započinje pokorničkim bogoslužjem, uslijedit će krunica te misno slavlje. Drugoga dana, u utorak, 2. srpnja, u 18:30 program započinje svečanom molitvom prve večernje, uslijedit će misno slavlje te nakon mise Euharistijsko klanjanje.

Na sam dan svetkovine, u srijedu, 3. srpnja,  jutarnja misa biti će u 8 sati. Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 19 sati predvodit će mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik HBK, u koncelebraciji s biskupima i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Misu će izravno prenositi Radio Pula.

Nakon mise, u 20:30 sati, na Trgu sv. Tome, ispred katedrale, uslijedit će koncert duhovne glazbe, a nastupit će Grupa Emanuel i Ante Cash.

 

Najave i obavijesti

Nedjelja: 31 Svi 2020
Obavijest o Tečaju priprave za brak u mjesecu svibnju

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.