Proslava sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule
Srijeda, 3. Srpanj 2019

Najava: Svetkovina sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule

Svetkovina sv. Tome ap., zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule i ove će godine biti proslavljena nizom liturgijskih i duhovnih sadržaja u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U ponedjeljak, 1. srpnja, u 18:15 sati, započinje dvodnevna duhovna priprema koju će, na temu riječi sv. Tome „Gospodin moj i Bog moj!“, predvoditi p. Gaudencije Vito Spetić, pavlin iz Svetog Petra u Šumi. Prvoga dana, u ponedjeljak, program započinje pokorničkim bogoslužjem, uslijedit će krunica te misno slavlje. Drugoga dana, u utorak, 2. srpnja, u 18:30 program započinje svečanom molitvom prve večernje, uslijedit će misno slavlje te nakon mise Euharistijsko klanjanje.

Na sam dan svetkovine, u srijedu, 3. srpnja,  jutarnja misa biti će u 8 sati. Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 19 sati predvodit će mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik HBK, u koncelebraciji s biskupima i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Misu će izravno prenositi Radio Pula.

Nakon mise, u 20:30 sati, na Trgu sv. Tome, ispred katedrale, uslijedit će koncert duhovne glazbe, a nastupit će Grupa Emanuel i Ante Cash.

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.