Obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića
Petak, 24. Kolovoz 2018

Obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića - 71. obljetnica

Svetvinčenat 18 sati

 

                Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu. Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogim svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i vjernicima u ispovijedanju vjere u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu.

                Relikvije bl. Miroslava Bulešića prisutne su u mnogim nad/biskupijskim zajednicama (župama) te se na taj način njegovo štovanje širi u našem narodu, a vjernici se utječu njegovu zagovoru. Mi imamo tu milost da je naš Blaženik živio i podnio mučeništvo u ovoj sredini u kojoj mi živimo sada i da možemo hodočastiti i moliti za velike potrebe naše Crkve i našeg naroda na njegovu grobu.

Stoga Vas sve pozivamo da taj dan hodočastimo (organizirano ako je moguće) u Svetvinčenat, gdje će biti svečano misno slavlje u 18 sati koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, u zajedništvu s nad/biskupima Riječke metropolije. Molimo sve župnike da taj dan mise u svojim župama održavaju samo u jutarnjim satima, kako bi mogli sudjelovati na svečanoj misi u Svetvinčentu.

Istoga dana, u Lanišću, u župnoj crkvi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, s početkom u 10 sati, bit će slavljena svečana misa tijekom koje će relikvije bl. Miroslava Bulešića biti položene u misni oltar.

U Svetvinčentu će trodnevnu duhovnu pripravu, od 21. do 23. kolovoza, svake večeri s početkom u 18 sati, predvoditi vlč. Joško Listeš, župnik pulske župe Krista Spasitelja.

                Potičemo sve da se u svim župama moli devetnicu ili trodnevnicu u čast bl. Miroslavu Bulešiću. Tekstove se može nabaviti u knjižarama Josip Turčinović d.o.o. u Pazinu, Puli i Poreču ili na web stranicama www.miroslavbulesic.com.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.