Zajedničko hodočašće svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije
Petak, 22. Lipanj 2018

 

Najava: Svećeničko hodočašće b. Miroslavu Bulešiću

U petak, 22. lipnja svećenici Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije zajednički će hodočastiti na mjesta koja su obilježila život blaženog Miroslava Bulešića.

Susret započinje u Lanišću, mjestu preminuća, molitvom Srednjeg časa u 10 sati. Ondje će potom prof. dr. sc. Josip Grbac izreći izlaganje pod naslovom „Što se dogodili u Lanišću 24. 8. 1947. godine“. Uslijedit će razgledavanje župne kuće – mjesta ubojstva bl. Miroslava Bulešića.

Zatim će sudionici susreta krenuti prema Svetvinčentu, Blaženikovoj rodnoj župi, gdje će misno slavlje u župnoj crkvi s početkom u 13 sati predvoditi mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, a prigodnu homiliju izreći će mons. Ivan Milovan, biskup u miru. Susret će završiti razgledavanjem Pazinskog kolegija gdje je Blaženik, u vrijeme pogibije, bio podravnatelj sjemeništa.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.