Devetnica: 50. obljetnica Župe sv. Pavla ap. u Puli
Četvrtak, 21. Lipanj 2018

PROGRAM:

Proslava 50. obljetnice Župe sv. Pavla apostola u Puli

50 godina djelovanja sestara milosrdnica u župi

O blagdanu sv. Petra i Pavla ap.

 

Najava: Obilježavanje 50. obljetnice osnutka Župe sv. Pavla ap. u Puli

Župa sv. Pavla apostola u Puli ove godine obilježava 50. obljetnicu osnutka i 50 godina djelovanja sestara milosrdnica u župi. Središnje svečano misno slavlje proslave održat će se o blagdanu sv. Petra i Pavla, u petak, 29. lipnja 2018. godine.

Program devetnice, koja će se odvijati od 21. do  28. lipnja, imat će različite duhovne i liturgijske sadržaje. Svi sadržaji održat će se u župnoj crkvi, na adresi Ulica Josipa Voltića 26 u Puli.

Tijekom devetnice program započinje svake večeri u 19 sati.

U četvrtak, 21. lipnja, prvoga dana trodnevnice, misno slavlje predvodit će vlč. Joško Listeš, župnik pulske župe Krista Spasitelja. On će nakon mise održati prigodni nagovor o životu bl. Alojzija Stepinca, a potom će uslijediti prikazivanje dokumentarnog filma o Blaženiku. 

U petak, 22. lipnja, misu i klanjanje pred Presvetim predvodi  o. Leopold Mičić, gvardijan pulskog Samostana sv. Antuna Padovanskog.

U subotu, 23. lipnja, večer će započeti misnim slavljem koje će predvoditi vlč. Rikard Lekaj, župnik pulske katedralne župe Uznesenja BDM, a uslijedit će nagovor dokumentarni film o sv. Majci Terezi.

U nedjelju, 24. lipnja misno slavlje predvodit će vlč. Maksimilijan Buždon.

U ponedjeljak, 25. lipnja tema večeri bit će bl. Miroslav Bulešić. Misno slavlje će te večeri predvoditi o. Đuro Hontić, gvardijan pulskog samostana sv. Franje Asiškog te župnik pulske župe sv. Ivana Krstitelja. On će nakon mise izreći prigodni nagovor, a uslijedit će i dokumentarni film o Blaženiku.

Od utorka, 26. do četvrtka, 28. lipnja, neposrednu trodnevnu duhovnu pripravu na temu “Ne živim više ja, nego Krist živi u meni” predvodit će o. Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor. U četvrtak, 28. lipnja, večer uoči blagdana sv. Petra i Pavla, nakon misnog slavlja, bit će predstavljena knjiga „Župa sv. Pavla ap. u Puli – 50 godina“, o pola stoljeća povijesti te župe.

Na sam blagdan, u petak, 29. lipnja jutarnju misu u 8 sati predvodit će župnik, preč. Milan Mužina.

Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 11 sati predvodi porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša u suslavlju sa svećenicima pulskog dekanata.

Generalni vikar Porečke i Pulske biskupije mons. Vilim Grbac predvodit će svečano večernje misno slavlje s početkom u 19 sati.

Proslava se održava pod geslom: „A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.“ (1. Kor 13,13)

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.