Dani biskupa Jurja Dobrile
Ponedjeljak, 16. Travanj 2018

 

Povodom 206. obljetnice rođenja biskupa mons. dr. Jurja Dobrile održati će se dvodnevna manifestacija „Dani biskupa Jurja Dobrile“. U nedjelju, 15. travnja, u 9. 30 sati, u župnoj crkvi sv. Lucije Pazinske na čijem se području nalazi rodna kuća biskupa Dobrile održati će se misa zahvalnica u čast biskupu Dobrili. Nakon mise uslijedit će prigodni program.

Slijedećeg dana, u ponedjeljak, 16. travnja, u jutarnjim satima, dr. sc. Maja Polić i izv. prof. dr. Aleksandra Golubović će u sklopu Dobrilinih dana održati prigodna predavanja za učenike u Osnovnoj školi u Tinjanu i u Pazinskom kolegiju - Klasičnoj gimnaziji.

U 18 sati će biti polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred reljefa mons. Dobrile ispred biskupove rodne kuće u Velom Ježenju, te potom obilazak spomen sobe u rodnoj kući.

Nakon toga, u 19 sati u sjedištu Bratovštine „Hrvatska Istra“ (Trg slobode 2, Pazin) dr. sc. Maja Polić održat će predavanje pod nazivom „Jurja Dobrila – istaknuti biskup, dobročinitelj i znameniti preporoditelj istarskih Hrvata“

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.