Četvrtak, 28 ožujka, 2024
mons. ŠtironjaNovosti

Govor mons. Milovana na objavi imenovanja novog porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironje

Govor umirovljenog porečkog i pulskog biskupa Ivana Milovana na objavi imenovanja mons. Ivana Štironje novim biskupom Porečke i Pulske biskupije u utorak 31. siječnja 2023. u Biskupskom ordinarijatu u Poreču.

Poštovani nadbiskupe Dražene i svi okupljeni!

Kao biskup emeritus rado se pridružujem srdačnim čestitkama na imenovanju biskupom porečkim i pulskim mons. Ivana Štironje kao i na izrazima iskrene dobrodošlice u našu Biskupiju, Poreč. Zahvalni smo papi Franji što nam je u njegovoj osobi podario pastira koji će predvoditi našu Crkvu u njezinu poslanju u ovom izazovnom vremenu.

Vjerujem da će novi biskup u našem svećenstvu, redovništvu i vjernicima laicima naći dobre suradnike. Njegovo dosadašnje bogato životno iskustvo u župnom pastoralu i misijskom poslanju uvjerava nas da smo u njemu dobili dobroga pastira Crkve i predvodnika u ostvarivanju našeg zajedničkog poslanja – promicanju nove evangelizacije u ovom novom vremenu.

Rado i zaufano preporučujemo biskupa Ivana i njegovo pastirsko poslanje zagovoru naših davnih i suvremenih mučenika sv. Mavra i bl. Miroslava Bulešića. Neka Bog poživi novoga biskupa!

Ivan Milovan
porečki i pulski biskup u miru

Najave