viber imagePosljednja ovogodišnja dekanatska smotra zborova održana je u Fuškulinu, mjestu Porečkog dekanata. Susrelo se šest zborova iz Porečkog i Rovinjsko – kanfanarskog dekanata. Nakon uvodnih pozdrava uslijedila je pjevana Večernja, koja se je ove godine pjevala na svim dekanatskim susretima prije pojedinačnih nastupa.

Prvi su nastupili pjevači katedralnog župnog zbora iz Poreča koji su po ravnanjem Marka Ritoše izveli pjesme „Pravedan si Gospodine", „O salutaris Hostia" i „Sva si lijepa, o Marijo". Pjevači iz župa Kanfanar i Sošići združeni u jedan zbor otpjevali su, pod ravnanjem zborovođe Melite Damjanić i uz orguljsku pratnju Petra Banka, Schubertovu „Ko košuta što čezne" i „O pruži mile ruke". Iz grada sv. Eufemije, rovinjski župni zbor predvođen zborovođom Irenom Turković otpjevao je prvo „Dođite k meni umorni", a zatim pjesmu „Ave Maria-Zdravo Marijo". Župni zbor iz Žbandaja, pod ravnanjem Marije Bilandžić otpjevao je od Jacoba Arcadelta „Ave Maria" te Charlesa Gounoda „Ave Verum Corpus".

Župni zbor iz župe bl. Miroslava Bulešića, iz Svetvinčenta, uz zborovođu Sandra Cerovca, otpjevali su pjesmu naslovniku svoje župe „Sv. Vinku" te uvijek lijepu klasiku, Beethovenovu „Na nebu moje duše". Šesti, posljednji, je nastupio zbor sv. Bernarda iz Funtane koji se pod dirigentskom palicom Zlatka Crnčevića predstavio sa pjesmama „Sretnih li vas" i „U zvjezdanoj noći".

Susret je zaključen zajedničkom izvedbom pjesme „Isuse Kralju", te potom druženjem uz zajednički objed.
Ove je godine iz devet dekanata naše biskupije, na šest dekanatskih smotri nastupilo oko 1200 pjevača okupljenih u sedamdesetak zborova.

Slijedeći veliki zajednički projekt dijecezanskog Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu, u glazbenoj domeni biti će zajedničko hodočašće pjevača župnih zborova iz cijele biskupije u Ludbreg na drugu nedjelju korizme.

viber image2 viber image3
viber image4 viber image13
viber image6 viber image7
viber image8 viber image9
viber image10 viber image12

Najave i obavijesti

Nema događanja

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.