Bl. Francesco Bonifacio

Italiano

Francesco Bonifacio

„Svatko tko od tebe nešto treba, bio rođak ili nepoznat čovjek, sunarodnjak ili stranac, prijatelj ili neprijatelj, svaki od njih tvoj je bližnji.“

„Ljubimo jedni druge kako je On nas ljubio!“ (iz posljednje propovjedi don Francesca, u Krasici, 1. rujan 1946.)

Francesco Bonifacio

Životopis

Francesco Bonifacio rođen je 7. rujna 1912. godine u Piranu, u brojnoj obitelji sa 7-ero djece, od oca Giovannija i majke Lucije r. Buždon. Obitelj je bila vjerski povezana s fratarskom crkvom sv. Franje u Piranu. Godine 1924. odlazi u sjemenište u Kopar, a potom na studije teologije u Goricu. Godine 1937. slavi mladu misu u crkvi sv. Jurja u Piranu.

Više

Francesco Bonifacio

Molitve

Zahvaljujemo ti, Gospodine,
što si darovao Crkvi don Francesca Bonifacija,
svećenika po tvome srcu
apostola evanđelja i mučenika za vjeru.

Više

Francesco Bonifacio

Događaji

Obilježavanje obljetnica, predstavljanje knjiga, i drugi eventi vezani uz lik bl. Francesca Bonifacia

Više

Francesco Bonifacio

Razmatranja i meditacije

Svećeništvo sa sobom donosi veliku odgovornost, jer svećenik predstavlja samoga Boga. Odatle logično slijedi da svećenik treba obavljati sve kako hoće Onaj koga predstavlja. Pomoć će mu doći odozgo bude li svjestan da je po sebi ništa, pa će biti ponizan. Biti ponizan!

Više

Francesco Bonifacio

Duhovne misli

Svatko tko od tebe nešto treba, bio rođak ili nepoznat čovjek, sunarodnjak ili stranac, prijatelj ili neprijatelj, svaki od njih tvoj je bližnji.
Upitajmo se zato koliki od nas koji se smatramo kršćanima postupaju tako u svakodnevnom životu? Koliko ljudi oko nas trpi, koliki su potrebni naše pomoći? A tko od nas osjeća da ih ljubi?

Više

Francesco Bonifacio

Press

U medijima o bl. Francescu Bonifaciu.

Više