Biskupijska zaklada „Blaženi Miroslav Bulešić“ za pomoć učenicima i studentima osnovana je na duže razdoblje Odlukom biskupa mons. dr. Dražena Kutleše, br. 1085/2014. od 1. listopada 2014. u skladu sa Zakonikom kanonskog prava kann. 1299. - 1310. Zaklada djeluje kao nesamostalna nabožna zaklada.

Osnivač zaklade je Porečka i Pulska biskupija, sjedište zaklade je u Pazinu, Dobrilina 6, 52000 Pazin. Vođenje Zaklade povjereno je Caritasu Porečke i Pulske biskupije sa sjedištem u Pazinu. Odgovorna osoba je Upravitelj Zaklade, ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije.

Molbe za dodjelu novčane pomoći učenicima, studentima i doktorandima s cjelovito popunjenim obrascima: 1. Molba za dodjelu stipendije, 2. Prijava podnositelja molbe, 3. Obiteljski list, 4. Bodovanje i 5. Izjava o suglasnosti za korištenje osobnih podataka, sa svim potrebnim prilozima (vidi članak 2. Pravilnika Zaklade) dostavljaju se u pisanom obliku od 1. rujna do najkasnije 10. studenog tekuće godine u župnom uredu gdje podnositelj molbe ima prebivalište. Nakon što župnik svojim potpisom i pečatom župe ovjeri obrazac 3. Obiteljski list, cjelovitu dokumentaciju župa dostavlja do najkasnije 20. studenog u sjedište Zaklade (Dobrilina 6, 52000 Pazin). Nakon što Zakladno upravno vijeće analizira prispjele molbe, pismeno će obavijestiti svakog podnositelja molbe o ishodu molbe.

Sve potrebne formulare te detaljne upute za podnošenje molbe moguće je preuzeti u Caritasu Porečke i Pulske biskupije ili na ovoj web stranici, u privitku ovog teksta, u Pravilniku.

Detaljnije informacije moguće je dobiti u Caritasu Porečke i Pulske biskupije, na broju telefona 052/624-306, ili pisanim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli..

Prve godine postojanja Zaklade, 2014. su podijeljene 104 stipendije, 2015. godine 237 stipendija,  2016. godine 421 stipendija, te 2017. godine, kroz 443 stipendija podijeljeno je oko 1.600.000 kuna.

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.