16. listopada 2005. održat će se 2. po redu Biskupijski susret mladih u "Godini mladih" za Porečko-pulsku biskupiju. Nakon svečanog otvaranja Godine mladih (Poreč, 18. rujna), na redu je Umag.

Susret u Umagu uključuje pripremnu katehezu, klanjanje, sv. misu te rekreativni program (glazba i animacija, zakuska).

Program započinje u 17:00, okupljanjem pred Umaškom župnom crkvom. Katehezu, pod naslovom "Veslamo, evo, kako si rekao!" održat će vjeroučitelj Kazimir Berljavac iz Pule. Naslov otkriva poveznicu s Nacionalnim susretom mladih u Šibeniku, 2004. Nakon kateheze, a prije sv. mise, biti će klanjanje i prilika za ispovijed. Središnji dio susreta, sv. misu (ZEMI= Zajednička Euharistija Mladih Istre) predvodit će biskup porečko-pulski, mons. Ivan Milovan. Na kraju sv. mise mladi iz Umaga će na svečan način predati križ mladima Buzeta, koji će biti domaćini slijedećeg Biskupijskog susreta mladih (20.11.2005). Slijedi druženje uz glazbu i animaciju naših vrijednih animatora i animatorica. Pozivamo sve mlade (i one koji se tako osjećaju), iz svih župa i udruga Istre da nam se pridruže. Podsjećamo da je ovaj susret u Umagu dio Velike devetnice, Biskupijskih susreta mladih kroz "Godinu mladih", koji imaju za cilj na odgovarajući način pripremiti mlade u cijeloj Istri za Susret Hrvatske Katoličke Mladeži, Pula 2006. "Učitelj je ovdje i zove te!" geslo je susreta u Puli, ali želimo da te riječi kroz ovu godinu odjeknu po cijeloj biskupiji!

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.