FotoU pulskoj prvostolnici misu Polnoćku predvodio je generalni vikar Porečke i Pulske biskupije, katedralni župnik mons. Vilim Grbac, u koncelebraciji sa župnim vikarom vlč. Rokom Smokrovićem.

I u pulskoj Katedrali okupilo se na misu Polnoćke veliko mnoštvo vjernika koje je svojom nazočnošću htjelo pokazati radost i uveličati proslavu Isusova rođenja.

Mons. Grbac je u propovijedi, citirajući riječi iz poslanice sv. Pavla apostola naglasio da je poslanje nas kršćana živjeti pobožno i razumno u ovome svijetu, u ovom vremenu. Pozvani smo ovaj svijet u kojem živimo, učiniti boljim. To je poslanje nas koji kao kršćani slavimo Božić, jer tako postajemo svjetlost onima s kojima živimo. Neka nam Bog udijeli snage da božićnu radost pretočimo u svakodnevni život, zaključio je mons. Grbac.

Prije početka mise Polnoćke prigodni glazbeni program sa božićnim pjesmama izvela je Vokalna skupina Katedrale, a misno slavlje animirao je Katedralni župni zbor.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.