2013-12-25 061Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu - čovjek.

O svetkovini Božića, u poslijepodnevnim satima porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša posjetio je, zajedno sa kancelarom biskupije, preč. Sergijem Jelenićem, umirovljene svećenike smještene u Svećeničkom domu „Betanija“. U nazočnosti ravnatelja doma preč. Milana Mužine te domaćice Ivke Stojak, biskup je sa svećenicima proveo neko vrijeme u razgovoru raspitujući se za njihovo zdravlje te svakodnevnicu u domu, a zatim je razgovor neminovno zašao u neka minula vremena.

Obzirom da je bio blagdan Božića neki od svećenika bili su tog dana kod rodbine pa nisu nazočili susretu; inače u Domu trenutno živi umirovljeni biskup Antun Bogetić i 11 svećenika. Neki su od njih bili župnici do visoke dobi, poput mons. Ivana Bartolića, koji je dočekao svoju 92. godinu kao aktivni župnik.

Osim prigodnog darivanja, sam božićni posjet i druženje sa onima koji su čitav svoj život uložili nastojeći služiti Bogu i Crkvi, konkretna je gesta duha Božića. Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu - čovjek.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.