2013-12-25 061Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu - čovjek.

O svetkovini Božića, u poslijepodnevnim satima porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša posjetio je, zajedno sa kancelarom biskupije, preč. Sergijem Jelenićem, umirovljene svećenike smještene u Svećeničkom domu „Betanija“. U nazočnosti ravnatelja doma preč. Milana Mužine te domaćice Ivke Stojak, biskup je sa svećenicima proveo neko vrijeme u razgovoru raspitujući se za njihovo zdravlje te svakodnevnicu u domu, a zatim je razgovor neminovno zašao u neka minula vremena.

Obzirom da je bio blagdan Božića neki od svećenika bili su tog dana kod rodbine pa nisu nazočili susretu; inače u Domu trenutno živi umirovljeni biskup Antun Bogetić i 11 svećenika. Neki su od njih bili župnici do visoke dobi, poput mons. Ivana Bartolića, koji je dočekao svoju 92. godinu kao aktivni župnik.

Osim prigodnog darivanja, sam božićni posjet i druženje sa onima koji su čitav svoj život uložili nastojeći služiti Bogu i Crkvi, konkretna je gesta duha Božića. Darovati svoje vrijeme, upravo na Božić, njima koji su sve svoje već dali, autentična je i neupitna naznaka da je, i uz značajne osobne uspjehe i uspone, ili gotovo tome unatoč, moguće, i ostvarivo, biti i ostati jednostavan i dobar, to znači biti uistinu - čovjek.

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.