FotoU ponedjeljak, 2. prosinca 2013. u prostorijama Župe Krista Spasitelja u naselju Veli Vrh u Puli održana je duhovna obnova za roditelje djece iz Dječjeg vrtića i jaslica „Marija Petković“. To je jedini vrtić u Porečkoj i Pulskoj biskupiji kojeg vode časne sestre Kćeri Milosrđa samostanskog reda sv. Franje. Prigodno razmišljanje na temu Došašća održao im je vlč. mr. Ilija Jakovljević, župnik obližnje župe Fažana. U svom izlaganju o vremenu došašća predavač je napose naglasio važnost pravilnog shvaćanja geste darivanja, pokloni moraju prije svega biti izraz ljubavi.

„Najveći dar koji Bog nama daje na kraju došašća je Dijete - Isus Krist, koji će nas osloboditi od grijeha. Jesmo li spremni prihvatiti taj dar? Ili ćemo radije prihvatiti neki materijalni dar a ne Isusa Krista? Svatko od nas stoji pred tim izazovom. Što vi možete pokloniti u ovom došašću Bogu, svojoj obitelji, djeci? Jedan jednostavni dar koji traje nekoliko sekundi, nije potrebno za njega ići u dućan, peglati karticu, ići u minuse… Taj dar je molitva. Pokloniti svaki dan nekome molitvu, znati se pomoliti svaki dan za nekoga; to je najveći dar, naglasio je vlč. Jakovljević. On je nadalje okupljenim roditeljima sugerirao zajedničku molitvu s djecom, „To je najbolji način priprave kroz ovo vrijeme došašća na Božić, jer, „već pomalo kitimo svoje domove, vrata, ali potrebno je učiniti iskorak, okititi svoje srce molitvom. S druge strane potrebno je izravnati u našem srcu sve krive putove, slegnuti sva brda oholosti, ispuniti sve kotline grijeha,otvoriti naše srce za Boga da bi mogli primiti Božju milost.“

„Božić je nadasve otajstvo ljubavi: Bog prilazi čovjeku, svojem stvorenju, u liku ovog Djeteta, da ga spasi, da ga zalutalog vrati na svoj put, da ga iznutra obnovi i učini radosnim i sretnim. Braćo i sestre, nema sreće bez Boga; naša sreća je u Bogu, u Bogu koji se rodio za nas, otišao na križ za nas, te danas preko svoje Crkve želi biti s nama. Preko svojih sakramenata želi osnažiti nas ljude. Ovo Dijete dolazi kao veliko Svjetlo s neba da obasja čovjeka i tamu naših pameti i srdaca.“, zaključio je predavač.

Uslijedila je kraća rasprava, a nakon toga duhovna obnova je nastavljena sa mogućnošću pristupanja sakramentu pomirenja i duhovnom razgovoru.

Istaknuto

 

 

100. obljetnica

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.