Poziv biskupa Hrvatske biskupske konferencije povodom održavanja ustavotvornog referenduma o braku

Draga braćo i sestre,
poštovani građani Republike Hrvatske!

Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa “U ime obitelji” Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni rederendum o definiciji braka.

Mi biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve Vas vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađete na referendum i na referendumsko pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ odgovorite ZA. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima kao i tisućljetnom tradicijom i kulturom našega naroda.

Pozitivnim odgovorom na referendumsko pitanje ne dira se ničija drugačija osobna opredjeljenja.

Sve Vas, dragi vjernici, pozivamo na molitvu za brak i obitelj, kao i za dobrobit te budućnost hrvatske države i naroda.

Biskupi HBK

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.