Poziv biskupa Hrvatske biskupske konferencije povodom održavanja ustavotvornog referenduma o braku

Draga braćo i sestre,
poštovani građani Republike Hrvatske!

Na temelju potpisa koje je prikupila Građanska inicijativa “U ime obitelji” Hrvatski sabor odredio je da se 1. prosinca 2013. godine održi narodni ustavotvorni rederendum o definiciji braka.

Mi biskupi Hrvatske biskupske konferencije pozivamo sve Vas vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađete na referendum i na referendumsko pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“ odgovorite ZA. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima kao i tisućljetnom tradicijom i kulturom našega naroda.

Pozitivnim odgovorom na referendumsko pitanje ne dira se ničija drugačija osobna opredjeljenja.

Sve Vas, dragi vjernici, pozivamo na molitvu za brak i obitelj, kao i za dobrobit te budućnost hrvatske države i naroda.

Biskupi HBK

Istaknuto

 

 

Miroslav Bulešić

Zaklada

Biskupija na Facebooku

Biskupija na YouTube

Kalendar događanja

Foto galerija

Misno vino

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.